REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Percheziţii cu surprize, la Constanţa: printre tâlharii arestaţi se numără şi indivizii care au dat lovitura la casa de amanet Concret

Percheziţii cu surprize, la Constanţa: printre tâlharii arestaţi se numără şi indivizii care au dat lovitura la casa de amanet Concret

Replica API 12 iulie 2014 | 00:00 1658

Colecţie de infracţiuni: de la prostituate jefuite, la bătaie cu mascaţii, pe plajă

Colecţie de infracţiuni: de la prostituate jefuite, la bătaie cu mascaţii, pe plajă

Mai multe tâlhării au avut loc la nivelul judeţului Constanţa, însă, în ultima perioadă, faptele, înregistrate iniţial cu autor necunoscut, mai că aveau acelaşi mod de operare. Femeile erau cele vizate, cărora li se smulgeau bijuteriile de la gât, urechi sau poşetele de pe umăr. Oamenii legii au demarat cercetările, dând de urma unei grupări infracţionale şi efectuând mai multe percheziţii vineri, 11 iulie. Odată ce audierile au început, alte substraturi au ieşit la iveală, astfel legându-se "iţele" anchetei. Prin urmare, s-a constatat că printre membrii grupării se află şi indivizii care au mai stat faţă în faţă cu mascaţii pentru că jefuiau prostituatele, iar unul dintre ei chiar a fost la un pas de a fi "altoit" de luptătorii SAS, pe plajă, întrucât a vrut să pară şmecher. În cele din urmă s-a constatat că printre indivizi de află şi cei trei care au spart casa de amanet Concret pe strada Soveja, în a doua zi de Paşti.

Dimineaţa de vineri, 11 iulie, a început în forţă pentru mai mulţi indivizi din Constanţa şi Năvodari, cunoscuţi cu multe antecedente penale. Chiar dacă latura de bază a "existenţei" lor era legată de tâlhării, anumiţi membri ai grupării lucrau la mai multe capete: unii dintre ei jefuiau prostituate, alţii spărgeau case de amanet, iar unul s-a dat mare în faţa mascaţilor, anul trecut, pe plajă, după care a fugit. Ca atare, peste 50 de poliţişti din cadrul Serviciilor Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Constanţa au desfăşurat 10 percheziţii domiciliare (8 în municipiul Constanţa şi 2 în oraşul Năvodari), la mai multe persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni de tâlhărie, fapte comise în anul 2014, una dintre zonele vizitate aflându-se şi pe strada Egretei din municipiu. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor, Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, Ordine Publică, Acţiuni Speciale şi ai Poliţiei Municipiului Constanţa şi Poliţiei Oraş Năvodari. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe calculatoare, telefoane mobile, dispozitive de înregistrare, un pistol cu bile din cauciuc şi muniţie aferentă armelor de vânătoare, deţinute în mod ilegal. 12 persoane au fost conduse la sediul IPJ Constanţa, pentru audieri. 7 dintre acestea au fost reţinute pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentate Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de tâlhărie. Alte 3 persoane, bănuite de participare la comiterea acestor fapte, au fost deja arestate în alte cauze. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al DIPI. Cercetările continuă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Amalgam de infracţiuni: tâlhării, prostituate jefuite, spargeri de case de amanet şi muşchi umflaţi în faţa mascaţilor

Unul dintre indivizi este o mai veche cunoştinţă a luptătorilor SAS Constanţa, fiind vorba de individul împlicat duminică, 14 iulie 2013, în altercaţia cu săbii, asupra mascaţilor, pe plaja Modern din Constanţa. Scandalagii le-au ţinut atunci calea mascaţilor pe motiv că le fură femeia. Unul dintre ei a scos o sabie din maşină, iar un altul un baston telescopic. Oamenii legii au fost nevoiţi să-i liniştească pe indivizii recalcitranţi, fiind în legitimă apărare. Doi dintre ei au fost imobilizaţi, ceilalţi au reuşit să fugă. Printre fugarii implicaţi în scandalul de anul trecut s-a numărat şi individul săltat vineri, care, de data aceasta, nu a mai reuşit să fugă cu "bomboana" de Mercedes, aşa cum a făcut în vara lui 2013 după ce şi-a umflat muşchii pe plajă. În plus, în urma cercetărilor s-a stabilit că li s-a înfundat şi celor care au spart casa de amanet Concret, de pe Soveja. Dacă iniţial, la acea vreme, suspiciunile erau legate de doi hoţi, acum s-a stabilit că au fost trei: doi au intrat iar unul a stat afară, să ţină de şase. Casa de amanet de lângă Galeriile Soveja îi aparţine lui Walter Kauntz, iar hoţii au plecat cu două kilograme de aur şi o importantă sumă de bani. Totul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni (20 spre 21 aprilie), când hoţii au ajuns fără probleme la seif, care nu era asigurat, şi s-au servit cu vreo două kilograme de aur şi o sumă importantă de bani, întrucât angajatele dormeau cu uşile descuiate. Când au început să facă gălăgie, din camera din spate şi-au făcut apariţia cele două angajate, una dintre ele fiind agresată. Ambele au fost ameninţate cu o şurubelniţă. De asemenea, menţionăm că patronul este Walter Kauntz, cel care, în ianuarie 2013, a primit un bileţel prin care era atenţionat să nu urce în maşină, întrucât a fost amplasată o bombă. Până la urmă, s-a dovedit că alarma a fost falsă. Revenind la "amalgamul" de faţă, reamintim că, în luna mai a acestui an, oamenii legii au efectuat un alt set de percheziţii, vizaţi fiind nişte bărbaţi care se dădeau drept poliţişti şi jefuiau prostituate. Mascaţii i-au luat din aşternuturi în dimineaţa de joi, 8 mai, când au descins la locuinţele lor, situate în Crucea şi în municpiul Constanţa, la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Ion Raţiu. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat sume de bani, laptopuri şi telefoane mobile, susceptibile a proveni din activitatea infracţională. Indivizii citeau anunţurile de la matrimoniale, din ziare, se duceau acasă la prostituate, le agresau şi le furau bunurile. Unii dintre indivizi nu sunt la prima abatere, spre exemplu, Ion Palaghia a mai ajuns în atenţia oamenilor legii, prin 2008, când a violat o fată de 21 de ani, sub ameninţarea cu briceagul. Doi dintre ei au fost arestaţi şi doi au fost lăsaţi sub control judiciar. Este vorba despre Ionuţ Cătălin Constantin şi Petre Părăială, pe când ceilalţi doi, respectiv Ion Palaghia şi Eduard Costel Mihalache, s-au ales cu mandat de arestare preventivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218