REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Percheziţii de amploare în Constanţa: poliţiştii au destructurat o grupare infracţională violentă

Percheziţii de amploare în Constanţa: poliţiştii au destructurat o grupare infracţională violentă

Replica API 8 mai 2014 | 00:00 118

Update: jefuiau prostituate

Update: jefuiau prostituate

Acţiune de amploare! Mascaţii au descins joi dimineaţă la mai multe adrese. Peste 50 de poliţişti au pus în executare nouă autorizaţii de percheziţie în municipiul Constanţa. Sunt vizate persoane care au comis infracţiuni cu violenţă pe raza judeţului Constanţa. Mai exact, ar fi vorba de o grupare infracţională, specializată în tâlhării, în vizorul oamenilor legii intrând 5 persoane. Acestea intrau în casă peste oameni, îi agresau şi le furau bunurile. Asta şi caută oamenii legii: bunurile furate, pe când cei cinci indivizi vor fi audiaţi, urmând a se face propunerile legale. Gruparea infracţională intrase în atenţia oamenilor legii de mai multă vreme, fiind atent filată.

Potrivit anchetatorilor, ţinta infractorilor era reprezentată de femei. Căutau în ziare anunţurile date de prostituate, mergeau acasă la ele şi recurgeau la violenţă, după care le furau bunurile de valoare şi banii.

Oamenii legii au descins atât în municipiu, la intersecţia străzii Ion Raţiu cu bulevardul Tomis, dar şi în localitatea Crucea. În urma acţiunii, 12 persoane au fost ridicate şi duse la audieri. "La data de 8 mai a.c., peste 50 de poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale, Operaţiuni Speciale şi cei din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat nouă de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului şi a municipiului Constanţa, pentru documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comitea unor fapte cu violenţă pe raza judeţului. În cauză, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului Operaţiuni Speciale au documentat activitatea infracţională a bănuiţilor, existând suspiciunea rezonabilă că bărbaţii, în luna aprilie a acestui an, ar fi pătruns în mai multe locuinţele ale unor femei din Constanţa şi le-ar fi deposedat prin violenţă de bani şi alte bunuri de valoare. Poliţiştii au identificat peste cinci persoane bănuite de comiterea acestor fapte, au recuperat mai multe bunuri, obiecte ale infracţiunii, în prezent la sediul IPJ Constanţa fiind conduse pentru audieri douăsprezece persoane. La finalul anchetei poliţiştii vor propune măsurile legale care se impun în cauza penală.", au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614