REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Percheziţii de amploare la ţepari prin metoda "Accidentul", în Constanţa şi la Penitenciarul Poarta Albă: una dintre victime este mama unui deputat

Percheziţii de amploare la ţepari prin metoda "Accidentul", în Constanţa şi la Penitenciarul Poarta Albă: una dintre victime este mama unui deputat

Replica API 19 august 2015 | 16:15 207

Poliţiştii din Constanţa efectuează miercuri, 19 august a.c., 12 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 140.000 de lei, săvârşind înşelăciuni prin metoda "Accidentul". "La data de 19 august, peste 50 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa efectuează 12 percheziţii", au declarat oamenii legii.

Este vorba despre 11 percheziţii în municipiul Constanţa şi una la Penitenciarul Poarta Albă, la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda "Accidentul". Oamenii legii intervin şi pe strada Tabla Buţii.

Sunt vizate 15 persoane care în perioada iunie-august 2015 ar fi înşelat mai multe persoane din Constanţa. Toţi vor fi duşi pentru audieri la Secţia 1 Constanţa. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 72.000 de lei şi 16.000 de euro.

UPDATE:

La Secţia 1 Poliţie au ajuns mai multe persoane la audieri, printre care şi pirande din Piaţa Chiliei. Indivizii spun că aşteaptă avocatul. Opt deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă au fost aduşi la IPJ pentru audieri. Deţinuţii sunt arestaţi pentru furt, tentativă de omor, înşelăciuni, carduri. Peste 10 persoane au fost audiate deja de poliţiştii Secţiei 1. Mai multe persoane vor fi reţinute.

UPDATE 2: Mama lui Varol Amet, victima escrocilor

Este vorba despre aşa-zisa tehnică prin care escrocii apelează la impactul emoţional al victimelor, alegându-se cu sume frumoase de bani. Mai exact, totul este coordonat, în general, din penitenciare şi acţiunea începe cu un apel telefonic. Victima este anunţată de un presupus procuror sau avocat că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier şi, pentru a scăpa basma curată, trebuie să dea bani. Potrivit informaţiilor noastre, victimele sunt alese cu atenţie, în sensul că infractorii au detalii amănunţite despre acestea, precum nume complete, venit, porecle, program sau locuri de muncă. În urma discuţiei telefonice, alte persoane ajung la domiciliul vârstnicilor, care, în calitate de avocaţi, ridică banii.

Ultima faptă a celor vizaţi a avut loc în urmă cu câteva zile, victimă fiind chiar mama deputatului constănţean Varol Amet. Femeia a fost sunată de un individ care s-a dat drept fiul ei, acesta spunând că are nevoie de 20.000 de lei întrucât a provocat un accident rutier. Fiind trezită din somn, femeia, în vârstă de 71 de ani nu a stat pe gânduri şi le-a dat celor ce i-au bătut la uşă bani şi bijuterii.

Update 3

Urmare a percheziţiilor efectuate azi de poliţiştii constănţeni s-a reuşit probarea a peste 10 fapte de înşelăciune şi tentative de înşelăciune prin metoda „accidentul”, fapte comise în anul 2015.

În prezent sunt cercetate penal 6 persoane din Penitenciar şi alte 5 persoane pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, tentativă şi complicitate la înşelăciune.

Mai exact, persoanele încarcerate au recrutat şi au ţinut legătura cu alte persoane apropiate (prieteni sau rude), pe care le trimiteau la victime (săgeţi) să ridice banii şi bunurile provenite din înşelăciune.

De la domiciliile persoanelor suspecte şi din Penitenciar au fost ridicate telefoane, cartele telefonice, diferite sume de bani şi bijuterii.

În cauză, urmează să fie reţinute mai multe persoane pentru săvârşirea infracţiunilor mai sus menţionate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614