REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Percheziții DIICOT la persoane suspectate de fraudă și fals informatic

Percheziții DIICOT la persoane suspectate de fraudă și fals informatic

Replica API 16 ianuarie 2018 | 00:00 223

foto cu rol ilustrativ

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat la data de 16 ianuarie 2018, un număr de 13 percheziții domiciliare pe raza județelor Prahova şi Bihor, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică și fals informatic.

În cauză există suspiciunea rezonabilă căîn perioada 2015 – 2017, membrii grupului infracţional organizat, format din 7 persoane, la care au aderat, pe parcurs și alte persoane, au obţinut în mod ilicit credite on-line de la instituții financiare nebancare din România.

S-a reţinut că, pe parcursul derulării activităţii infracționale ce a avut ca scop obţinerea de sume de bani în mod ilicit, membrii grupării au utilizat, inițial, propriile date de identificare sau date de identificare aparținând altor persoane, precum și adeverințe de salariat și extrase de cont falsificate, prin intermediul unor aplicații informatice.

Ulterior, au introdus în aplicațiile informatice ale instituțiilor financiare nebancare documente false, modalitate în care au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitări de creditare.

Urmare percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile și sisteme informatice.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi aduse 19 persoane, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul B.C.C.O. Oradea şi al jandarmilor.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369