REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Percheziţii DNA în Constanţa: ancheta continuă în cazul lui Radu Mazăre

Percheziţii DNA în Constanţa: ancheta continuă în cazul lui Radu Mazăre

Replica API 22 aprilie 2015 | 12:23 282

Procurorii DNA Bucureşti au efectuat percheziţii la sediul Soti Cable Neptun SRL, de pe bulevardul Mamaia, miercuri, 22 aprilie. Din câte se pare, acestea au legătură cu ancheta în cazul lui Radu Mazăre, în dosarul în care a fost arestat. La faţa locului a fost un procuror, dar şi un specialist IT, care au controlat calculatoarele şi serverele.

Între timp, primarul suspendat al Constanţei a primit, de la iubita sa, săculeţi cu nisip, pentru a efectua exerciţii fizice.

Menţionăm că Radu Mazăre a fost reţinut de DNA, pe 16 martie anul curent, pentru luare de mită (trei infracțiuni), abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conflict de interese (două infracțiuni). În acest dosar este cercetat şi omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, arestat în două cauze. În dosarul de faţă, Strutinsky este cercetat pentru săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la luare de mită. Ulterior, edilul Constanţei a fost pus în liberate, însă procurorii nu s-au lăsat şi au tot cerut arestarea sa preventivă, lucru care a şi fost admis la începutul lunii aprilie anul curent.Atunci, Mazăre a fost introdus în arestul IPJ, după care transferat la Bucureşti. De atunci a fost vizitat de trei ori, printre persoanele care l-au văzut fiind şi fiul său, Răducu Mazăre. Însă, miercuri, 22 aprilie, în vizită a fost iubita sa, care i-a adus săculeţi cu nisip pentru ca Mazăre să poată efectua exerciţii fizice. Se pare că ganterele sunt interzise, acesta fiind motivul pentru care a cerut săculeţi cu nisip. Potrivit procurorilor, în perioada 2006-2009, Mazăre, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de el. În perioada 2008-2014, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la o societate comercială, peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. Astfel de fapte au fost înregistrate şi în perioadele 2006 – 2013 şi 2008 – 2012.

Referatul DNA AICI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367