REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Percheziţii DNA la CJC, la Fundaţia Fantasio şi la Pavilionul Expoziţional

Percheziţii DNA la CJC, la Fundaţia Fantasio şi la Pavilionul Expoziţional

Replica API 19 februarie 2015 | 12:01 239

Anchetă de corupţie cu sprijin SRI!

Anchetă de corupţie cu sprijin SRI!

Procurorii DNA Constanţa au descins la Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) şi la birourile Teatrului Fantasio, aflate pe strada Răscoalei 1907. Potrivit surselor noastre, oamenii legii ar fi descins şi la Pavilionul Expoziţional. De precizat faptul că anul trecut, Consiliul Judeţean Constanţa a formulat o acţiune în instanţă, împotriva Fundaţiei Fantasio, cu obiectul „pretenţii“.

CJC solicita, prin intermediul acţiunii, restituirea unei sume de bani acordată cu ocazia Zilelor Recoltei, care, potrivit Curţii de Conturi, ar fi fost nelegală. Procesul a fost suspendat pe 27 ianuarie a.c., pentru lipsa părţilor.

„Nu ştiu de percheziţiile de la Fantasio. Ştiu de percheziţiile de la CJC. Nu ştiu ce caută. O să le punem la dispoziţie toate documentele“, a declarat, pentru "Replica", Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC.

La sediul CJC au ajuns joi, în jurul orei 10.00, vicepreşedintele Cristian Darie şi preşedintele Nicuşor Constantinescu, însă cei doi nu au dorit să facă declaraţii de presă.

Oamenii legii au vizitat şi sediile aparţinând SC Passion SRL din Ploieşti, SC Taste It Events & Catering şi Hotelul Cupidon din Eforie.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu, ar fi plătit în mod nelegal peste cinci milioane de lei, reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice, către diverse asociații, finanțarea și plățile fiind efectuate de către unitatea administrativ-teritorială a județului Constanța, au declarat surse judiciare.

Sursele citate susțin că el ar fi cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Conform surselor, plățile au fost efectuate în anul 2012, Nicușor Constantinescu fiind ajutat de un angajat al CJ Constanța, Cristian Bogdan Zgabercea, cunoscut ca un apropiat al acestuia.

Cristian Bogdan Zgabercea este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de: "complicitate la abuz în serviciu, în anul 2012, în baza aceleiași rezoluții infracționale, prin întocmirea mai multor referate, l-a ajutat pe suspectul Constantinescu Nicușor Daniel să plătească în mod nelegal suma de 5.094.836 lei, reprezentând finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii, finanţarea şi plăţile fiind efectuate de către unitatea administrativ-teritorială a judeţului Constanţa, spălarea banilor constând în aceea că în anul 2012, a transferat suma de 900.000 lei, despre care cunoștea că provenise la săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu de către Constantinescu Nicușor Daniel, la care participase și el, către Fundația Culturală Thalia, în temeiul unor relații contractuale fictive, cu scopul disimulării originii ei ilicite".

Moscu Sorina Gina Hortolomei ar fi acuzată de "spălarea banilor". În anul 2012, ar fi primit de la Cristian Bogdan Zgabercea și Fundația Fantasio suma de 350.730 lei, despre care ar fi ştiut că provenea la săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu și ar fi furnizat documente nereale prin care a disimulat realitatea, creând aparența falsă a existenței unor relații comerciale în baza cărora fusese achitată suma respectivă.

Procurorii DNA au intervenit joi şi la Aqua Magic şi la Hotel Flora din Mamaia.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, infracțiuni electorale și infracțiuni de serviciu, comise în perioada 2009-2013.

"În cursul zilei de 19 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate în municipiul București și în județele: Constanța, Prahova și Sibiu, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și fundații. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei", au precizat procurorii DNA.

Procurorii DNA au descins joi şi la sediul agenţiei Mistral Tours, de lângă Telegondolă, controlat de Corina Martin. De precizat că Martin nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367