REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PERCHEZIȚII DNA la Constanța! Vizată, Academia Navală-VIDEO

PERCHEZIȚII DNA la Constanța! Vizată, Academia Navală-VIDEO

Replica API 10 noiembrie 2016 | 19:49 660

Procurori militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în cursul anului 2016.

În cursul zilei de 10 noiembrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în județul Constanța, din care trei locații sunt situate în sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că reprezentanții Academiei Navale ''Mircea cel Bătrân'' au confirmat faptul că se efectuează percheziții la nivelul instituției. ''Da, sunt percheziții în acest moment, însă mai multe nu știu'', a declarat Mihaela Zabolodni, purtătoarea de cuvânt a Academiei Navale. Potrivit informațiilor noastre, se pare că este vorba despre trei profesori care ar fi luat mită.

Update!

Se pare că jandarmii i-au evacuat pe studenții Academiei. ''Nu prea știu ce s-a întâmplat pentru că dimineață la ora 08:00 când am ajuns la facultate nu era nimic. Aopi au venit jandarmii și ne-au dat afară, ne-au spus să plecăm din facultate. Știu că mai mulți studenți au fost reținuți în curtea interioară pentru audieri'', a explicat o studentă.

În același timp, potrivit surselor noastre, mai mulți studenți sunt audiați de procurorii DNA pentru săvârșirea faptei de dare de mită. De asemenea, unul dintre profesorii vizați de luare de mită este Iulian Antonescu.

UPDATE:

Sunt vizați toți profesorii de la matematică. Sunt 8 profesori -7 bărbați și o femeie. De asemenea, se pare că mâine toți vor fi trimiși la București.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614