REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

PERCHEZIŢII ÎN CONSTANŢA! A fost prins un individ care a TERORIZAT locuitorii din Tomis Nord!

PERCHEZIŢII ÎN CONSTANŢA! A fost prins un individ care a TERORIZAT locuitorii din Tomis Nord!

Replica API 18 noiembrie 2016 | 00:00 488

Arestat pentru 30 de zile

Arestat pentru 30 de zile

Percheziţii de amploare în Constanţa! După o anchetă laborioasă, poliţiştii de la malul mării au identificat şi depistat un individ, Daniel Marian Manea, suspectat de 8 furturi din locuinţe. Acesta acţiona în Tomis Nord, cu precădere pe străzile Hortensiei şi Cişmelei şi avea acelaşi mod de „acţiune”, în sensul că fila bine zona, apoi pătrundea în apartamente (între orele 20.00 şi 1.00 noaptea), prin escaladare. Suspectul a fost reţinut şi arestat pentru 30 de zile. El este cunoscut cu antecedente penale, în 2011 fiind cercetat pentru furturi de combustibil din autoturismele parcate tot în zona Tomis Nord.

Oamenii legii au efectuat 4 percheziţii domiciliare în ziua de 15 noiembrie, vizat fiind un individ suspectat de furturi din locuinţe. Acesta a acţionat în perioada 22 iulie - 12 noiembrie anul curent, în zona Tomis Nord, cu precădere pe străzile Hortensiei şi Cişmelei. Mai exact, el a dat spargeri pe 2 iulie, 22 iulie, 24 iulie, 4 august, în noaptea de 30 spre 31 august, pe 29 octombrie, 3 noiembrie şi 12 noiembrie. Fila bine zona şi se asigura ca proprietarii să nu fie acasă între orele 20.00 şi 1.00 noaptea, el preferând să „muncească” în acest interval. Apoi pătrundea în locuinţe. Forţa gratiile sau, dacă apartamentele erau la etaj, se căţăra.

La ultima faptă, de pe 12 noiembrie, a sustras 3 tablete, 2 telefoane, un ceas de mână şi mai multe parfumuri. Oamenii legii au declanşat o anchetă, indiciile descoperite ducând la faptul că suspectul ar fi comis şi celelalte 7 furturi, tot din zonă. Pe 15 au fost efectuate 4 percheziţii, la domiciliul lui Daniel Marian Manea fiind descoperite o parte din bunurile sustrase. A fost reţinut pentru 24 de ore şi pe 16 a fost propus spre arestare. Judecătoria Constanţa a eliberat pe numele lui mandat pentru 30 de zile.

De precizat este faptul că bărbatul este o mai veche „cunoştinţă” a oamenilor legii, fiind cercetat şi în 2011, dar pentru furturi de combustibil. El a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe Tomis, chiar dacă nu avea permis, atunci oamenii legii găsind bidoanele cu combustil în portbagaj. Ulterior s-a descoperit că provenea de la 3 vehicule ce se aflau parcate în zona Tomis Nord. Atunci s-a ales cu dosar penal pentru furt şi pentru conducerea unui autovehicul fără permis. Pentru a preveni aceste situaţii, oamenii legii din Constanţa au derulat mai multe campanii, luând la pas străzile din municipiu şi judeţ pentru a discuta cu oamenii.

De asemenea, ei ne recomandă să nu lăsăm bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se subînţeleagă absenţa proprietarilor şi să nu facem publică lipsa temporară de la domiciliu (în cazul în care plecăm în concediu). În perioada deplasării în concediu, rugaţi un vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Foarte important este şi faptul că nu trebuie să lăsăm geamurile deschise, nici măcar rabatate, atunci când nu suntem acasă, mai ales pe timp de noapte.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369