REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PERCHEZIȚII în Constanța: atacuri tip phishing împotriva unor instituții bancare din România și din străinătate!

PERCHEZIȚII în Constanța: atacuri tip phishing împotriva unor instituții bancare din România și din străinătate!

Replica API 4 aprilie 2017 | 00:55 285

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, la data de 29.03.2017 au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului S. A. A., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, fals informatic şi acces ilegal în sistem informatic în formă continuată.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2016 - martie 2017, pe raza municipiului Bucureşti şi a județelor Argeş şi Constanţa, a acţionat un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea de infracțiuni din sfera criminalității informatice. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că membrii grupului au desfăşurat activităţi de lansare de atacuri tip phishing împotriva unor instituții bancare din România, instituții bancare din Italia și a unor companii din S.U.A., fiecare membru având atribuții clare în desfășurarea activității infracționale. Astfel, unul dintre membrii grupului a creat paginile web falsificate folosite în lansarea atacurilor, un alt suspect a procurat serverele pentru hosting și pentru rutarea traficului Internet în vederea ascunderii adevaratelor adrese IP de conectare, în timp ce o altă parte a grupării a avut atribuții privind valorificarea cardurilor bancare obținute în urma atacurilor phishing, prin achiziționarea de bunuri on-line. La data de 28 martie a.c., procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, au efectuat un număr de șapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Argeş şi Constanţa, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate laptopuri, dispozitive de stocare, telefoane mobile, carduri bancare şi aproximativ suma de 150.000 de euro. La data de 29.03.2017 Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale La activităţi au participat și jandarmi.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218