REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Percheziţii în Constanţa: fostul primar Chiriţă, de la Hârşova, anchetat pentru atribuirea unor contracte de achiziţii publice

Percheziţii în Constanţa: fostul primar Chiriţă, de la Hârşova, anchetat pentru atribuirea unor contracte de achiziţii publice

Replica API 11 mai 2015 | 16:27 328

Poliţiştii constănţeni au efectuat 10 percheziţii într-un caz ce are legătură cu atribuirea și executarea unor contracte de achiziții publice. Din câte se pare, oamenii legii au “vizitat” Primăria din Hârşova, joi, 7 mai, de unde au ridicat mai multe documente cu privire la atribuirea unor contracte de achiziţii publice, de pe vremea când Ionel Chiriţă era primar. Societăţile comerciale vizate sunt: S.C. Rico SRL, Imvest SRL, New Ficon SRL, Reprut Reparaţii Rutiere SRL.

Poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, dar şi de Ordine Publică şi Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa au efectuat 10 percheziţii domiciliare la persoane fizice,persoane juridice și instituții publice de pe raza județului Constanţa într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța privind săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani, în legătură cu atribuirea și executarea unor contracte de achiziții publice. Este vorba despre fostul edil, Ionel Chiriţă, oamenii legii "vizitând" Primaria din Hârşova joi, 7 mai, pentru a ridica mai multe documente. Astfel, cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate au fost ridicate înscrisuri financiar-contabile și comerciale din relația Primăriei cu mai multe societăți comerciale de pe raza județului Constanța, respectiv S.C. Rico SRL, Imvest SRL, New Ficon SRL, Reprut Reparaţii Rutiere SRL. Menţionăm că, de-a lungul timpului, societatea Rico SRL, care îi are ca asociaţi pe Marcel Cornel Gheorghe şi pe Mihai Vlad, a încheiat nenumărate contracte de lucrări cu instituţii publice din Constanţa şi, mai ales, din ţară, de pe urma cărora a încasat zeci de milioane de euro. De câţiva ani, însă, afacerea a început să scârţâie, patronii societăţii constănţene fiind puşi la zid de către colaboratorii pe care, dintr-un motiv sau altul, nu au mai reuşit să-i plătească. În aceste condiţii, nu puţine au fost firmele care au solicitat executarea silită şi autorizaţie de intrare în sediile Rico, pentru pentru a pune mâna pe bunurile debitorului, ca urmare a datoriilor pe care societatea constănţeană le-a acumulat. Revenind la acţiunea de faţă, se continuă activităţile de urmărire penală pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea tuturor participanţilor la comiterea acesteia.

Faţă de Ionel Chiriţă a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, fapte în legătură cu atribuirea şi executarea unor contracte de achiziţii publice.

L.C.

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/nadrag-despre-situatia-lui-chirita-m-a-tot-atacat-si-se-cam-intorc-impotriva-lui-221933/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218