REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Percheziţii în Constanţa: haine furate din Spania şi Italia, depozitate într-un apartament din Mamaia şi vândute doritorilor

Percheziţii în Constanţa: haine furate din Spania şi Italia, depozitate într-un apartament din Mamaia şi vândute doritorilor

Replica API 12 aprilie 2013 | 00:00 175

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au prins în flagrant trei persoane suspectate de contrabandă, speculă şi comercializarea fără drept a unor produse susceptibile a aduce atingere drepturilor de autor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au documentat activitatea infracţională a trei persoane cu vârste între 25 şi 26 de ani, toate din Constanţa, suspectate că s-au constituit într-o grupare infracţională specializată în vederea achiziţiei şi comercializării ilicite de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute.

Astfel, la data de 11 aprilie a.c., poliţiştii constănţeni, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale - I.G.P.R. şi D.I.P.I., au depistat în flagrant suspecţii, în timp ce primeau în vederea comercializării mai multe produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

După efectuarea flagrantului au fost efectuate şi trei percheziţii domiciliare, iar în urma acestora, poliţiştii au identificat peste 1.000 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, purtând diferite mărci înregistrate şi protejate.

Bunurile, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei, au fost ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele suspecţilor s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, speculă şi comercializarea fără drept a unor produse susceptibile a aduce atingere drepturilor de autor.

Interesant este că marfa, care provine din alte ţări europene, trimise prin colet la Bucureşti, iar de acolo la Constanţa, era ţinută cu precădere într-un apartament dintr-un bloc din staţiunea Mamaia. Aici, doritorii veneau, probau, cumpărau. Există posibilitatea ca marfa să nu fie în totalitatea ei contrafăcută şi să fie furată din magazinele din Spania, Italia etc.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218