REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

PERCHEZIŢII ÎN CONSTANŢA, la contrabandiştii de ţigări – VIDEO!

PERCHEZIŢII ÎN CONSTANŢA, la contrabandiştii de ţigări – VIDEO!

Replica API 17 decembrie 2016 | 21:53 627

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, au efectuat 5 percheziţii domiciliare pe raza municipiul Constanţa, într-un dosar penal în care doi cetăţeni români sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun. Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 9.000 pachete cu ţigări, diverse sume de bani şi au fost indisponibilizate cinci autoturisme.

Mai exact, în perioada septembrie – decembrie 2016, în urma activităţilor informativ-operative desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, cu sprijinul lucrătorilor Direcţiei Operaţiuni Speciale, s-a stabilit că mai multe persoane de pe raza judeţului Constanţa au ca principală preocupare contrabanda cu ţigări. Astfel, în data de 15.12.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit în trafic, în municipiul Constanţa, o autoutilitară în care se afla un cetăţean român, în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, despre care existau date că este implicat în activităţile de contrabandă. Deoarece in autoturism au fost gasite pachete de tigari fara marcaje fiscale, bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, poliţiştii de frontieră, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat cinci percheziţii domiciliare la mai multe imobile de pe raza judeţului Constanţa. În urma efectuării percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării 9.345 pachete cu ţigări de contrabandă mărcile Marengo, Ashima, Marble, Kent şi L&M, evaluate la 93.450 lei, 1.000 de euro şi 73.700 lei, au fost indisponibilizate cinci autoturisme, evaluate la 18.500 euro şi a fost adus la audieri un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa. Bărbaţii sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă - deţinerea, transportul şi comercializarea mărfurilor plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă, săvârşită de una sau mai multe persoane ori de două sau mai multe persoane împreună şi au fost reţinuţi pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. În prezent, cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră constănţeni, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369