REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Percheziţii în Constanţa la escroci care foloseau metoda „Câştigarea unui premiu”

Percheziţii în Constanţa la escroci care foloseau metoda „Câştigarea unui premiu”

Replica API 16 decembrie 2015 | 21:16 460

Mare atenţie, constănţeni

Mare atenţie, constănţeni

Oamenii legii au anunţat încă din luna noiembrie faptul că apropierea sărbătorilor de iarnă constituie un bun prilej pentru infractorii care acţionează prin metoda bazată pe câştigarea unui premiu. Şi, din câte se pare, astfel de infracţiuni au fost înregistrate. În urma unei ample anchete, oamenii legii au efectuat percheziţii domiciliare, suspecţii fiind reţinuţi şi propuşi spre arestare. Este vorba despre Dănuţ Pologeanu, de 39 de ani, din comuna Șotrile, județ Prahova, A.M.Ţ., în vârstă de 26 de ani, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, şi Ionuţ Ciprian Ciorobea, de 33 de ani, din comuna Șotrile, județ Prahova, stabilit fără forme legale în localitatea Nisipari, comuna Castelu, Județ Constanța.

Urmare a investigațiilor efectuate și a două percheziții domiciliare, una pe raza localității Târgu Jiu şi cealaltă pe raza satului Nisipari, comuna Castelu din judeţul Constanța, polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Constanța cu sprijinul luptătorilor Serviciilor de Acțiuni Speciale din Constanța și Gorj au identificat 3 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, bănuite de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în perioada de 9.10.2015 - 24.11.2015, inculpatul Dănuţ Pologeanu, împreună cu inculpata M.A.Ţ., prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, respectiv „Adrian Dumbravă”, director al unei reţele de telefonie mobilă şi „Stoian Elena”, reprezentant al unei bănci, au apelat-o telefonic pe persoana vătămată C.E. şi prin promisiunea unui câştig material fictiv în valoare de 85.000 lei, au determinat-o să expedieze prin intermediul serviciilor bancare Western Union şi Money Gram suma de 21.100 lei, valoarea prejudiciului fiind în cuantum de 21.100 lei. Ulterior, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi de către victimă, la data de 15 noiembrie. Prin acelaşi mod de operare, cei doi inculpaţi le-au prejudiciat pe persoanele vătămate P. D.M. cu suma de 850 lei, S. M. cu suma de 922 lei şi B. T. cu suma de 300 euro şi au încercat să o prejudicieze pe persoana vătămată G. G. cu suma de 1.250 lei. Totodată, inculpatul Dănuţ Pologeanu care s-a prezentat sub numele şi calitatea mincinoase menţionate, împreună cu inculpatul Ionuţ Ciprian Ciorobea, care s-a prezentat în mod fals ca fiind „Andrei Moise”, director al aceleaşi instituţii bancare, au obţinut în mod injust de la persoana vătămată M. S. suma de 500 lei, 250 euro, precum şi cu valoarea codurilor de reîncărcare a 2 cartele telefonice în cuantum de 20 euro.

Cei trei indivizi sunt recidivişti

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, la data de 16.12.2015, a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Dănuţ Pologeanu, recidivist, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de înşelăciune în formă continuată şi două infracţiuni de tentativă la înşelăciune, inculpata M.A.Ţ., recidivistă, cercetată sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de înşelăciune în formă continuată şi două infracţiuni de tentativă la înşelăciune şi inculpatul Ionuţ Ciprian Ciorobea, recidivist, cercetat sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, toţi în stare de reţinere. Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să verificaţi orice informaţie prin care vi se solicită telefonic să trimiteţi bani, prin terţi, unor rude despre care vi se spune că au fost implicate în accidente rutiere. Nu trebuie să trimiteţi coduri de reîncărcare electronică, în nici un caz unor persoane străine, indiferent de calitatea pe care acestea susţin că o au. Nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi “fericiţii” câştigători ai unor concursuri la care nu aţi participat.

Citeşte şi: Mare atenţie, constănţeni! Începe sezonul înşelăciunilor, ascuns sub paravanul premiilor

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367