REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PERCHEZIȚII în Constanța, la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism

PERCHEZIȚII în Constanța, la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism

Replica API 23 mai 2016 | 14:29 1381

Percheziții de amploare în Constanța și Sibiu, vizată fiind o grupare infracțională specializată în trafic de minori și proxenetism. Mai exact, suspecții sunt bănuiți că au racolat fete pe care le-au pus să se prostitueze în apartamente închiriate la malul mării, dar și în Sibiu. La descinderi au fost găsite și cantități de droguri. Șapte persoane au fost încătușate.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, la data de 22.05.2016 şi 23.05.2016, au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 a inculpaţilor Dănuţ Enache, Andrei Cristian Timofte, Leli Timofte, Anca Liviana Timofte, Cosmina Luminiţa Timofte, Iulian Răzvan Nicola şi Rusu-Bîrlă Daniel-Marian pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna noiembrie 2015, inculpatul Dănuţ Enache a constituit împreună cu inculpaţii Andrei Cristian Timofte, Leli Timofte, Anca Liviana Timofte şi Cosmina Luminiţa Timofte, un grup infracţional organizat, la care pe parcurs au aderat şi pe care l-au sprijinit inculpaţii Iulian Răzvan Nicola şi Rusu-Bîrlă Daniel-Marian, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism pe raza judeţelor Constanţa şi Sibiu. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpaţii au recrutat, transportat, adăpostit şi exploatat sexual, în apartamente închiriate în municipiul Constanţa şi ulterior în municipiul Sibiu, mai multe persoane de sex feminin, minore şi majore, obţinând beneficii materiale din practicarea prostituţiei de către acestea. La data de 22 mai 2016 procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare, dintre care 12 în judeţul Constanţa şi 2 în Sibiu. Cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză au fost depistate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor substanţe pulverulente şi vegetale susceptibile a fi droguri, seminţe de canabis, o instalaţie pentru cultura de canabis, 3 arme cu aer comprimat, o cagulă, echipamente IT, 11 telefoane mobile, precum şi înscrisuri de interes pentru cauză. Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și Inspectoratelor de poliție județene Constanţa și Sibiu. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţistilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi Brigada Mobilă de Jandarmi Tomis Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367