REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Percheziţii în Constanţa, la traficanţii de canabis: a fost descoperită o cultură "indoor"

Percheziţii în Constanţa, la traficanţii de canabis: a fost descoperită o cultură "indoor"

Replica API 19 iunie 2014 | 00:00 120

Filiera "universitară"

Filiera "universitară"

Mai mulţi traficanţi de canabis au intrat în atenţia oamenilor legii, având loc şi percheziţii domiciliare, inclusiv la Constanţa. Au fost ridicate zeci de grame de canabis şi ustensile pentru ambalarea drogurilor şi a fost descoperită o micro-cultură indoor cu plante de canabis. În cauză, au fost puse în executare 60 de mandate de aducere.

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ploieşti - Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti au desfăşurat cercetări, de la începutul anului 2014, privind activitatea infracţională a unei grupări implicate în trafic de droguri de risc, ce acţiona cu preponderenţă în campusul unei universităţi din Ploieşti. La data de 18 iunie a.c., poliţiştii antidrog din cadrul B.C.C.O. Ploieşti, cu sprijinul celor din cadrul B.C.C.O. Bucureşti şi B.C.C.O. Constanţa, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 9 percheziţii, 6 în Ploieşti, una în Bucureşti şi 2 în Constanţa, şi au fost puse în executare 60 de mandate de aducere. Din cercetări, s-a stabilit că mai mulţi tineri, o parte dintre aceştia cetăţeni străini (gabonezi, angolezi, turci, moldoveni, azeri), ar fi fost implicaţi în comercializarea şi consumul de cannabis, drogurile provenind de la dealeri din Bucureşti şi Constanţa. În fapt, opt persoane ar fi procurat, de pe raza judeţului Constanţa şi a municipiului Bucureşti, aproximativ 300 grame de canabis, pe care le-ar fi comercializat ulterior pe raza judeţului Prahova, cu preponderenţă în incinta campusului universitar U.P.G. Ploieşti. Drogurile erau vândute la preţul de 50-60 lei/gram, iar o parte era deţinută pentru consum propriu. De asemenea, din cercetări a reieşit că, alte 30 de persoane (dintre care 15 cetăţeni străini), ar fi deţinut diferite cantităţi de droguri, în vederea consumului. În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate 50 de grame de cannabis, bani, telefoane mobile şi diferite ustensile pentru ambalarea şi consumul drogurilor. La locuinţa unui tânăr de 32 de ani, din Bucureşti, a fost descoperită o micro-cultură indoor cu 5 plante de cannabis, prevăzută cu sisteme de iluminat, încălzire şi ventilaţie. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Ploieşti, pentru audieri, urmând a fi dispuse măsurile legale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cultivare, trafic şi deţinere pentru consum de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsită de art. 2 alin. 1 şi art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.. La activităţi au participat şi jandarmi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614