REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Percheziţii în Constanţa: oamenii legii au descins la mai multe sedii de societăţi comerciale

Percheziţii în Constanţa: oamenii legii au descins la mai multe sedii de societăţi comerciale

Replica API 5 iunie 2014 | 00:00 208

Peste 200 de poliţişti efectuează 44 de percheziţii în Constanţa şi alte 8 judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

La data de 5 iunie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cu sprijinul tehnic şi informativ al Direcţiei Informaţii şi Protecţie Internă, peste 200 de poliţişti efectuează 44 de percheziţii pe raza a 8 judeţe, respectiv Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Dolj, Olt, Maramureş, Iaşi şi Vrancea, precum şi a municipiului Bucureşti.

În activităţi sunt angrenaţi poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigarea Fraudelor, Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi poliţişti ai Serviciilor Investigaţii Criminale, Investigarea Fraudelor, Acţiuni Speciale, Ordine Publică, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Criminalistic de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor vizate şi ai Poliţiei Capitalei.

Percheziţiile se desfăşoară la sedii şi puncte de lucru ale mai multor agenţi economici şi la patru persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul producerii şi comercializării de produse accizabile.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii vor ridica, în vederea continuării cercetărilor, acte contabile, înscrisuri şi orice alte bunuri ce au legătură cu cauza şi vor conduce la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru audieri, persoanele implicate în activitatea de evaziune fiscală.

Faţă de persoanele suspecte se reţine că, în perioada 2013 - 2014, ar fi produs bunuri accizabile, ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală competentă şi nu au înregistrat evidenţa contabilă a societăţilor, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat.

Produsele astfel obţinute, cu ajutorul unei instalaţii clandestine, aflată într-un spaţiu al unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Constanţa au fost comercializate fără documente justificative şi certificate de conformitate, atât în municipiul Constanţa cât şi în cele şapte judeţe menţionate mai sus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108