REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PERCHEZIŢII în Constanţa şi Călăraşi, la suspecţi de proxenetism

PERCHEZIŢII în Constanţa şi Călăraşi, la suspecţi de proxenetism

Replica API 23 iulie 2015 | 14:36 519

Reţeaua lui Tarzan – aşa era numit clanul de interlopi din Călăraşi, specializat în proxenetism, trafic de persoane și de minori. După ani de zile în care au racolat fete şi le-au scos la produs, inclusiv în străinătate, mai mulţi membri ai grupării infracţionale, între care şi Pompilică Țigău, au ajuns după gratii, fiind condamnaţi în 2013. Însă, iată că după mai bine de doi ani de la acea condamnare, procurorii DIICOT au descins din nou. Este vorba tot despre proxenetism şi, din câte se pare, Ţigău coordona totul de după gratii. Percheziţii au avut loc şi la Constanţa, în mai multe apartamente unde fetele practicau prostituţia.

“Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au efectuat un număr de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Călăraşi şi Constanţa în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism”, potrivit unui comunicat DIICOT. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2010– 2014, Pompilică Ţigău a constituit un grup infractional organizat ce a acţionat concertat în respectiva perioadă, în scopul racolării mai multor persoane de sex feminin în vederea obligării la practicarea prostituţiei pe teritoriul Spaniei şi Franţei obţinând în acest fel importante sume de bani în beneficiul grupării. În fapt, în centrul grupării s-a aflat Pompilică, personalitate marcanta a lumii interlope locale, cunoscut în trecut pentru activităţi similare de proxenetism şi prostituţie, în prezent fiind condamnat la o pedeapsă de 11 ani şi 6 luni. Activitatea de recrutare a tinerelor se realiza de către unul dintre membrii grupării, fiind vizate doar persoanele de sex feminin provenite de regulă din familii dezorganizate, cu o situaţie materiala precară. La sediul DIICOT, Biroul Teritorial Călăraşi, au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane. În Constanţa, percheziţiile au avut loc la domiciliile unor fete care practicau prostituţia. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa precum şi jandarmi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.P.I.

După 5 ani de proces, clanul Tarzan a ajuns după gratii, dar şi-a continuat “activitatea”

În anul 2013, după 5 ani de procese, membrii clanului Tarzan ajungeau după gratii. Este vorba despre Sinel Anton, Remus Buș, Marian Daniel Istrati, Constantin Aurelian Tudor, zis Tarzan, Pompilică Țigău, Alexandru Scorfie, Florian Țigău și matroana Gherghina Vlad. Aceştia au fost judecaţi pentru trafic de persoane prin recrutarea, transportarea, transferarea, cazarea sau primirea unei perosane, prin amenințare, violență sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, fraudă ori înșelăciune, abuz de autoritate sau profitând de imposibilitatea acelei persoane de a se apăra sau de a-și exprima voința în scopul exploatării acestei persoane. Mai exact, indivizii racolau fete, în general minore, pe care le obligau să se prostitueze. Astfel, Pompilică Ţigău a primit 11 ani şi 6 luni, a ajuns la Penitenciarul Rahova, însă şi-a continuat “activitatea” în tihnă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102