REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Percheziţii în Constanţa: vizată este o grupare specializată în evaziune fiscală şi braconaj piscicol cu sturioni şi calcani

Percheziţii în Constanţa: vizată este o grupare specializată în evaziune fiscală şi braconaj piscicol cu sturioni şi calcani

Replica API 16 mai 2014 | 00:00 138

Peste 400 de poliţişti au desfăşurat 48 de percheziţii, în dimineaţa de vineri, 16 mai, pe raza judeţelor Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi şi Constanţa, precum şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi braconaj piscicol.

La data de 16 mai a.c., sub coordonarea Poliţiei Române şi a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, peste 400 de poliţişti efectuează 48 de percheziţii pe raza a 6 judeţe, respectiv Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi şi Constanţa, precum şi a municipiului Bucureşti. În activităţi au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigarea Fraudelor, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Serviciului Independent de Intervenţii şi Acţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor vizate şi ai Poiţiei Capitalei. De asemenea, în sprijinul activităţilor procedurale efectuate, au fost angrenate trei elicoptere ale I.G.Av. - M.A.I. care au transportat 60 de poliţişti pe raza localităţilor Sfântu Gheorghe şi Sulina, judeţul Tulcea pentru desfăşurarea de activităţi specifice. Percheziţiile s-au desfăşurat la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale cu activitate în domeniul depozitării şi comercializării peştelui şi a produselor din peşte, spaţii de depozitare, crescătorii, localuri publice, dar şi locuinţe ale unor persoane fizice, în vederea destructurării unor reţele locale specializate în braconaj piscicol (cu specii protejate). Întreaga activitate beneficiază de sprijinul informativ şi tehnic al S.R.I. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate cantităţi semnificative de sturioni, calcani, icre negre şi alte specii de peşti care fac obiectul braconajului piscicol. De asemenea, au fost ridicate mai multe instalaţii şi dispozitive de braconaj piscicol. Totodată, în continuarea activităţilor mai sus menţionate, în Municipiul Bucureşti se derulează de către poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de către inspectori fiscali ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală mai multe controale la operatori economici specializaţi în comercializarea produselor piscicole în vederea stabilirii legalităţii provenienţei mărfii. Activităţile se desfăşoară într-un dosar instrumentat de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., de la sfârşitul anului 2012, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614