REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Percheziţii în mai multe judeţe, la un evazionist care îşi ascundea banii prin firme fantomă. Iată unde au descins mascaţii la Constanţa!

Percheziţii în mai multe judeţe, la un evazionist care îşi ascundea banii prin firme fantomă. Iată unde au descins mascaţii la Constanţa!

Replica API 16 octombrie 2015 | 22:42 1066

Unde îşi ascundea firma „mamă” Metcon Line Distribution veniturile

Unde îşi ascundea firma „mamă” Metcon Line Distribution veniturile

Evaziunea fiscală prin intermediul firmelor fantomă nu mai reprezintă vreun şoc sau vreo noutate. Şi, spunem asta întrucât mai multe cazuri au fost scoase la iveală de către oamenii legii, la mijloc fiind vorba şi de implicarea unor firme cunoscute, creându-se astfel un circuit cu obiectivul de a ascunde veniturile. Recent, mai multe percheziţii au avut loc în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Galaţi şi Mureş.

La malul mării poliţiştii au descins în municipiu, Viişoara şi Valu lui Traian, la 8 adrese. Firma „mamă” este cu sediul în Bucureşti, respectiv Metcon Line Distribution, administrată de Matei Laurenţiu Vişan, care, prin intermediul unor firme fantomă, amplasate inclusiv în Constanţa, a creat un circuit evazionist în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 63 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Galaţi şi Mureş şi în executare 50 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat şi implementat un circuit evazionist, prin interpunerea mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă" pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii achiziţionate intracomunitar de la societăţi comerciale din străinătate, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. În perioada 2013 - 2014, aceştia au efectuat tranzacţii fictive cu materiale de construcţii. Prejudiciul estimat rezultat din activitatea infracţională este de 22.500.000 de lei. Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

8 percheziţii la Viişoara, Valu lui Traian şi Constanţa

La Constanţa, poliţiştii au descins la 8 adrese, fiind vizaţi 5 suspecţi şi 3 martori. În Viişoara au avut loc 2 percheziţii, 2 în Valu lui Traian şi 4 în municipiul Constanţa. Însă, firma „mamă” este Metcon Line Distribution SRL , înfiinţată în 2009, cu sediul în Sectorul 5 Bucureşti, care are ca obiect de activitate comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare, care a cerut dizolvarea în 2014.

„Admite cererea formulată de debitorul SC Metcon Line Distribution SRL pentru deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă. Dispune intrarea în faliment prin procedură simplificată a debitorului. Ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al lichidatorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i lichidatorului judiciar.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului, în sarcina lichidatorului judiciar. Desemneaza lichidator judiciar provizoriu pe Five S.P.R.L. care va îndeplini atributiile prevazute de art.64 din lege, cu o remuneraţie de 2.000 lei. Executorie. Cu opoziţie în termen de 10 zile de la notificare. Cu apel, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă, în termen de 7 zile de la comunicare”, potrivit portalului Tribunalului Bucureşti, la data de 9.10.2014. Ulterior, lichidatorul judiciar a fost schimbat, fiind numită C.I.I. Popescu Catrinel Ionela. În octombrie anul curent şi aceasta a fost schimbată, fiind numit lichidatorul judiciar Grinsolv I.P.U.R.L. desemnat de creditorul majoritar Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice a municipiului Bucureşti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367