REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Percheziţii în Portul Constanţa, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la 1 milion de euro

Percheziţii în Portul Constanţa, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la 1 milion de euro

Replica API 28 noiembrie 2013 | 00:00 145

Percheziţii în Portul Constanţa! Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate -Porturi Maritime Constanţa au efectuat 8 percheziţii în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializată în săvârşirea de infracţiuni din sfera macro-criminalităţii economico - financiare.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate -Porturi Maritime Constanţa, au declanşat, la data de 28 noiembrie 2013, o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 7 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni din sfera macro-criminalităţii economico - financiare. Din cercetările efectuate în cauză de către procurorii D.I.I.C.O.T. se conturează suspiciunea rezonabilă că persoanele cercetate au obţinut importante beneficii financiare ilicite, prin efectuarea de operaţiuni comerciale şi financiar-contabile fictive. Membrii grupării, cetăţeni români, turci şi moldoveni, au înregistrat în evidenţele contabile ale unui număr de patru societăţi comerciale pe care le controlau, vânzări succesive de utilaje industriale, atestând în mod fictiv exportul acestora în Republica Moldova şi solicitând rambursarea TVA-ului aferent acestor operaţiuni. Sumele de bani rezultate din operaţiunile fictive ajungeau în conturile unei societăţi comerciale intermediare controlate de către învinuiţi şi erau retrase în numerar de către membrii grupării. Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează în această cauză un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, la locuinţele învinuiţilor şi la sediile societăţilor comerciale. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este estimat la suma de aproximativ 1.000.000 Euro. Procurorii D.I.I.C.O.T. vor dispune măsurilor legale faţă de învinuiţi după finalizarea audierilor. "Menţionăm că învinuiţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.", au spus procurorii din cadrul DIICOT.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218