REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

PERCHEZIŢII într-un dosar de evaziune şi spălare de bani cu jocurile de noroc

PERCHEZIŢII într-un dosar de evaziune şi spălare de bani cu jocurile de noroc

Replica API 10 noiembrie 2016 | 23:48 322

Vizată a fost şi Constanţa

Vizată a fost şi Constanţa

Oamenii legii au efectuat 313 percheziţii domiciliare la sediile a 16 societăţi comerciale, la punctele de lucru ale acestora, precum şi la domiciliile / reşedinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, vizate fiind sălile de jocuri de noroc. Potrivit informaţiilor noastre, implicaţi sunt Jozsef Kalman, Daniel Florescu şi Attila Marton. La malul mării, anchetatorii au descins şi la sălile de jocuri de noroc Europa.

Mai exact, oamenii legii au descins la 5 adrese din Bucureşti, 7 în Argeş, 4 în Bacău, 8 în Bihor, 5 în Bistriţa Năsăud, pe raza judeţului Braşov – 12, una în Caraş-Severin, pe raza judeţului Călăraşi – 3, în Cluj 47, Constanţa – 3, Covasna – 16; Dâmboviţa – 1, pe raza judeţului Galaţi – 14, pe raza judeţului Gorj – 1, pe raza judeţului Harghita – 16; pe raza judeţului Hunedoara – 27; pe raza judeţului Iaşi – 5, pe raza judeţului Ilfov – 2, pe raza judeţului Maramureş - 1, pe raza judeţului Mehedinţi – 1, pe raza judeţului Mureş - 82, pe raza judeţului Olt – 4, pe raza judeţului Prahova – 6, pe raza judeţului Satu Mare – 7, pe raza judeţului Sălaj – 15, pe raza judeţului Sibiu – 9, pe raza judeţului Teleorman – 1, pe raza judeţului Timiş - 2, pe raza judeţului Vaslui – 2 şi pe raza judeţului Vâlcea - 6. Din probele administrate până în acest moment a rezultat că în perioada 2013 – prezent, a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc în săli deschise pe raza mai multor localităţi din judeţele mai sus menţionate. Veniturile obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc sunt diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor/sistemelor de contorizare ale acestora. Principalele modalităţi concrete utilizate pentru falsificarea mecanismelor/sistemelor de contorizare ale terminalelor de jocuri de noroc electronice utilizate de persoanele cercetate constau în modificarea parametrilor tehnici ai aparatelor prin resoftarea memoriilor de tip EEPROM, amplasate pe plăcile de bază ale terminalelor de jocuri de noroc, modificarea controlului mecanic de ieşire, metodă ce nu necesită intervenţia fizică în aparat şi scăderea ratei în care se generează posibilitatea de câştig – prin instalarea unor dispozitive artizanale numite „frâne”care încetinesc acumularea procentajului la care este generată posibilitatea de câştiguri mari (Jackpot). Sumele neînregistrate în evidenţele contabile erau reintroduse ulterior în circuitul economic ca ,,împrumut asociat” pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc. Totodată, urmează a fi efectuate controale la un număr de 142 de puncte de lucru ale unei societăţi având acelaşi obiect de activitate cu cele care fac obiectul percheziţiilor. Potrivit informaţiilor noastre, vizaţi sunt Jozsef Kalman, Daniel Florescu şi Attila Marton, care activează în lumea jocurilor de noroc de circa 20 de ani. Procurorii au beneficiat şi de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de cel al Jandarmeriei Române.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218