REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PERCHEZIŢII la case de schimb valutar din Constanța: iată cine coordona ”afacerile”!

PERCHEZIŢII la case de schimb valutar din Constanța: iată cine coordona ”afacerile”!

Replica API 13 septembrie 2017 | 13:48 2848

Casa de schimb valutar din Dragonul Roșu

Două grupări infracționale, una din Constanța și alta din Ilfov, își uniseră forțele pentru a face pierdută urma unor bani obținuți din evaziune fiscală. Astfel, prima oară, sumele de bani ajungeau la casa de schimb valutar din Centrul Comercial Dragonul Roșu, din Dobroești, județul Ilfov, după care ajungeau la Constanța, aici fiind, din nou, schimbați, prin intermediul caselor de schimb valutar coordonate de Emel Abdula, Servin Becmambet (din Valu lui Traian), și Petre Bucureanu. Potrivit informațiilor noastre, implicată ar fi societatea Semero Exchange SRL, din Constanța, coordonată de Abdula Ender, care ar rudă cu Abdula Emel. Contactați telefonic și întrebați despre percheziții, reprezentanții punctului de lucru de pe I.G. Duca au precizat: ”Nu avem timp să vorbim”.

Totul s-a petrecut la data de 12 septembrie a.c., când polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române au efectuat 41 de percheziții domiciliare la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale care desfășoară activități în domeniul schimbului valutar. Activitățile au vizat 2 grupări infracționale formate din 22 de persoane, din Ilfov, București și Constanța, bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor. În fapt, una dintre grupări ar fi efectuat activități de schimb valutar la negru într-un complex comercial din localitatea Dobroești, județul Ilfov, fiind vorba despre Dragonul Roșu, schimbând în valută leii obținuți prin evaziune fiscală de administratorii unor societăți comerciale din respectivul complex.

Membrii celeilalte grupări ar fi deținut mai multe case de schimb valutar în municipiul Constanța, banii proveniți din evaziune fiscală ajungând la aceștia prin alte persoane implicate, fiind, de asemenea, schimbați în valută, scopul final fiind eludarea bugetului de stat. Gruparea de la Constanța era formată din Emel Abdula, care locuiește pe strada Gheorghe Murea, Servin Becmambet din Valu lui Traian și Petre Bucureanu, domiciliat pe strada Ion Rațiu.

Valuta astfel obținută ar fi fost trimisă în Republica China, sumele fiind astfel supuse procesului de spălare a banilor. Perchezițiile au fost efectuate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța, la activitate participând aproximativ 130 de polițiști. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste 3.400.000 de lei, peste 220.000 de euro, peste 156.000 de dolari, 23.980 de lire sterline, 7.300 de coroane norvegiene, 6 autoturisme și au sigilat două seifuri. Au fost reținute 11 persoane, inclusiv cele 3 de la Constanța, care urmează să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. O a douăsprezecea persoana este deja încarcerată într-un peniternciar, în altă cauză, urmând să fie și aceasta prezentată instanței de judecată. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma gogule , tu ori nu gindesti ori te prefaci ... omu face exchange din RON in USD sau EUR sau alte monezi , si din asta traieste , din 0.02 roni care ii castiga la fiecare tranzactie , tu crezi ca el are de unde sa stie care bani sunt din containerele din china si care sunt din singapore ? sau nu gindesti ? sau crezi ca isi intreaba clientii care are bani din crime sau din alte activitati ilicite ? le cere buletinu , le schimba banii , si bafta , de restu se ocupa ANAF , DIICOT , DNA . pa si la revedere ... mai gindeste putin nu te arunca inainte asa aiurea
4
1
Pai crezi ca eu sau tu putem sa schimbam mormane de bani obtinuti din evaziune si sa-i spalam prin marfa si containerele venite zilnic din China de 28 ani? Cine crezi tu ca se poate ocupa de asa un trafic decat cei care au si in obiectul activitatii asa ceva? Chiar nu realizezi ce sume invart cei care aduc marfa din China? La tv se spunea ca in Cta se face o treime din evaziunea totala a tarii !!! Oare eu sau tu o facem? Nu. Raspunsul il asteptam de la diicot de 28 ani dar degeaba. Noroc ca exista Bucurestiul si aia chiar isi fac treaba !
4
4
Il cunosc bine de tot pe Abdula Ender , de peste 15 ani , si sunt 10000% convins ca acest om , impreuna cu echipa sa , nu ar fi capabili sa faca asa ceva ... oamenii castigau lejer cateva mii de euro pe zi legal si cinstit , platind toate taxele la stat . Stiu prea bine ce vorbesc , si sunt absolut sigur ca se va dovedi nevinovatia lor
5
3
E vreo cioara pe ion ratiu care munceste? Ei oare din ce se intretin daca nu din schimb valutar la negru, contrabanda de tigari, camatarie si alte lucruri pe care ar trebui sa ni le spuna diicot si toate celelalte servicii platite de la buget.
7
4
Doar asa sa se mai curete tara asta de interlopi si evazionisi sa intre in ei ca nu sint bani la buget ! Altfel mucles ! Sa vedem de data asta daca or sa mai scape tinind cont ca in 2002 au mai fost saltati ptr evaziune , atunci au scapat ptr ca au DECARTAT la greu !
1
0
COSMIN TANASE SE COMBINA CU TOTII INFRACTORII PENTRU SPAGA AFARA CU EL DIN POLITIE O LATURA ORDINARA
12
1
Constantinescu si Pesterau doi interlopi care au facut din politie propriu butic
14
0
PAUL CONSTANTINESC IL TINEA IN BRATE CA PRIMEA SPAGA O JAVRA DE OM PERVERS ARESTATIL PE FOMIST
12
0
tiganii interlopi sefii nostri, dau cota si fac ce vor
7
1
Tatarul ala de acolo este sustinut de cei de la ipj economic, adica constantinescu, tanase si altii care il sug pe turc!!!
9
1
Astia cind au deschis schimbul valutar erau doi paduchiosi ! Acum devenind interlopi au crazut ca sint intangibili ! Dumnezeu nu doarme mai sint si altii care au de platit !
8
4
O sugestie ANAF. Vis a vis de Profi in Techirghiol magazinul de legume-fructe. Bonuri fiscale o raritate sau introduc datele fara sa le listeze. Rotunjeste in favoarea......magazinului cu pana la 2-3 lei la un produs. Se uita la tine fara nici o rusinare. Totul la negru. Cine? Doamna patron bineinteles.
5
6
La casele de amanet cand o sa faceti perchezitii?
18
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102