REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Percheziţii la CFR Călători într-un dosar vizând achiziţia unor sisteme video în trenuri

Percheziţii la CFR Călători într-un dosar vizând achiziţia unor sisteme video în trenuri

Replica API 15 iunie 2018 | 00:05 415

Poliţiştii fac percheziţii, joi dimineaţă, la CFR Călători şi la Atelierele CFR Griviţa, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de abuz în serviciu, delapidare şi fals intelectual, în legătură cu achiziţia unui sistem audio-video pentru dotarea vagoanelor. Prejudiciul în acest dosar este estimat până în prezent la aproximativ 156.000 de lei.

Poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi fac joi dimineaţă cinci percheziţii la sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de abuz în serviciu, delapidare şi fals intelectual, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române citat de News.ro.

Anchetatatorii urmează să ridice bunuri şi înscrisuri, "în vederea probării activităţii infracţionale a mai multor persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, delapidare şi fals intelectual, în dauna unei societăţi comerciale", arată Poliţia Română.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că percheziţiile au loc la sediul CFR Călători, la Revizia de vagoane Bucureşti Griviţa şi la SC Ateliere CFR Griviţa SA, într-un dosar vizând achiziţia unui sistem audio-video pentru dotarea vagoanelor, necesar informării călătorilor în tren.

Sursele citate spun că contractul pentru această achiziţie prevedea echiparea mai multor vagoane, dar au fost dotate mai puţine, iar suma de bani prevăzută pentru achiziţii ar fi fost însuşită de persoanele vizate. De asemenea, ar fi fost montate sisteme mai slabe.

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sindicatele pe cand urmeaza sa fie perchezitionate si anchetate?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614