REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Percheziţii la Constanţa într-un dosar cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro

Percheziţii la Constanţa într-un dosar cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro

Replica API 9 martie 2017 | 22:35 460

Aproximativ 100 de polițiști au efectuat 38 de percheziții la sediile unor firme din domeniul agricol, al construcțiilor și al comerțului, ai căror reprezentanți sunt bănuiți de evaziune fiscală și spălare a banilor, în dimineaţa de joi, 9 martie. Vor fi puse în aplicare 47 de mandate de aducere. Precizăm că vizată este şi Constanţa.

În dimineaţa de joi, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 38 percheziţii, în Bucureşti și în județele Ilfov, Constanța și Călărași, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale și la locuințele persoanelor ce coordonează activitatea acestora.

La activități participă aproximativ 100 de polițiști de investigare a criminalității economice, de la investigații criminale și de la transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și de la inspectoratele de poliție județene Ilfov, Constanța și Călarași.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea de către reprezentanții unor societăți comerciale, ce și-au desfășurat activitatea în domeniul agricol, al construcțiilor și comerțului, a unor posibile infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Cei în cauză ar fi evidențiat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori alte operaţiuni fictive.

În fapt, în contabilitatea acestor societăți ar fi fost înregistrate facturi emise de „societăţi-fantomă” (care nu au funcţionat niciodată la sediul declarat, nu au avut angajaţi sau mijloace logistice necesare susţinerii unei activităţi comerciale), precum și documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale firmelor fantomă.

Vor fi puse în aplicare 47 de mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

Prejudiciul adus bugetului de stat prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate a fost estimat la 25 de milioane de lei (peste 5 milioane de euro).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia de n au somn de grija machidonilor sa va dau un breaking news, desi erau finii lui jiji becali erau romanasi! Ce sa faci n ai cei face. Oricum rusine mare ziarului replica ca permite astfel de comentarii! Cred ca a ramas singurul ziar din europa care permite asa ceva
2
0
Machedonii sunt romii grecilor.
4
2
APIA din Cta si TL e condusa de mache. Isi fac aranjamentele lor. Toti iau bani europeni, fonduri si nu fac nimic clar. Niste hartii si atat.pana cand ii prinde Parchetul!
10
2
Ce de romani cinstiti pe-aici. Daca nu erau aromanii, dobrogea era mai saraca si decat Moldova, iar romanii erau mai rau decat tiganii, ada ca lasati-o mai moale cu makedonii, ca ei macar muncesc de le sar capacele, apropo, la ajutoare sociale nu prea i-am vazut. Sclavilor. La muncaaaa
5
9
Ce sa faca si machidonii au vazut si ei cum fura de sparg romanii si incearca si ei
15
2
vA RUGAM AVETI IN ATENTIE SI PE dumi DI hORIA DE cONSTANTA. vETI AVEA CELE MAI MARI REZULTATE.
5
0
A inceput sa-i ia pe ma-ta. Analfabetule.
9
19
Gata, a inceput sa-i ia pe makedonii. S-a cam terminat .
21
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614