REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Percheziţii la Constanţa, într-un dosar de proxenetism sub paravanul unui salon de masaj erotic. Printre victime, şi minore!

Percheziţii la Constanţa, într-un dosar de proxenetism sub paravanul unui salon de masaj erotic. Printre victime, şi minore!

Replica API 27 ianuarie 2014 | 00:00 795

Printre proxeneţi se află un fost jandarm şi un poliţist

Printre proxeneţi se află un fost jandarm şi un poliţist

În urmă cu doi ani dădea anunţuri că vinde poliţiste şi secretare, iar acum a fost "vizitat" de mascaţi. Vorbim despre Claudiu Belecciu, care deţine sc Pub Pink Cats srl, şi care şi-a tot mutat sediul bordelului, ascuns sub paravanul unui salon de masaj erotic, de colo - colo, ajungând acum pe strada Dumbrava Roşie. Însă, la data de 26 ianuarie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Constanţa şi procurorii DIICOT au destructurat grupare infracţională organizată specializată în infracţiuni pe linia traficului de minori, prostituţie şi proxenetism. Au fost efectuate şase percheziţii, la locuinţele membrilor grupului infracţional, dar şi la aşa-zisul salon de masaj, Pink Cats. Menţionăm că printre cei cercetaţi se află şi un fost jandarm, dar şi un poliţist, angajat al IPJ Constanţa din anul 2003. Cei doi ar fi ţinut de şase pentru proxeneţi.

La data de 26 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanţa, au efectuat cinci percheziţii la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, specializată în comiterea de infracţiuni pe linia traficului de minori. Totodată, fost efectuată o percheziţie şi la un salon de masaj erotic din municipiul Constanţa, situat pe strada Dumbrava Roşie, respectiv Pink Cats, care este deţinut de Claudiu Belecciu, cel care a mai fost "vizitat" de poliţişti şi în 2012, când împărţea fluturaşi prin oraş, prin care anunţa că vinde poliţiste şi secretare la preţuri avantajoase. La acea dată, poliţiştii au constatat că numitul Claudiu Belecciu a închiriat etajul al doilea al unei spălătorii auto, în luna februarie a anului 2012, prin societatea pe care o deţine, cu scopul de a desfăşura activităţi de întreţinere corporală. El a explicat atunci că intenţionează să deschidă un salon de masaj şi un bar, dar că nu a desfăşurat activităţi comerciale. Cu toate astea, el a publicat anunţul cu pricina. Deranjat de vizita poliţiştilor, administratorul salonului a simţit nevoia nebună de a arăta reporterului "Replica" cele două ţinute de teatru-secretară şi poliţistă, menţionând că este problema lui cum îşi atrage clienţii şi cum şi îmbracă angajatele. Revenind la ziua de luni, 27 ianuarie, acelaşi salon de masaj erotic, dar cu o altă adresă, era folosit de suspecţi în comiterea infracţiunilor, sub aparenţa desfăşurării de activităţi legale de întreţinere corporală şi masaj erotic. De asemenea, au fost puse în executare 20 de mandate de aducere. La salonul de masaj au fost găsiţi liderul grupării, colaboratoarea acestuia şi patru tinere. În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 5.950 de lei, 3 laptop-uri, 2 de unităţi centrale de calculator, o tabletă, 33 de cartele SIM, 21 de telefoane mobile, 5 de stick-uri de memorie, 5 carduri micro SD, 8 C.D-uri şi înscrisuri. Din investigaţii s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăţi comerciale ce deţinea un salon de masaj, membrii grupării infracţionale ar fi desfăşurat activităţi de proxenetism. Angajatele salonului ar fi asigurat servicii sexuale contra cost, atât la salon, cât şi în hoteluri din Constanţa, Eforie, Năvodari. Publicitatea salonului şi racolarea clienţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale contra cost se efectua prin postarea de către suspecţi, de anunţuri cu oferte de angajări şi de masaj, în unele cotidiane locale şi prin distribuirea de flyere.

Menţionăm că printre cei cercetaţi în dosarul de proxenetism, se află şi un fost jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, dar şi un poliţist. "Unitatea de jandarmerie acordă tot sprijinul DIICOT pentru soluţionarea acestui caz, cu menţiunea că este primul caz de acest gen în care este implicat un fost subofiţer al grupării.", au spus reprezentanţii GMJ Constanţa. S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliţiei informa personalul salonului ori de câte ori poliţia desfăşura controale. O altă învinuită, concubina liderului grupării, care îşi desfăşura activitatea ca şi cadru didactic la un liceu din Constanţa, se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse sit-uri, în scopul găsirii clienţilor.

Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării

În baza probatoriului administrat în cauză, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore faţă de şapte suspecţi, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă. Totodată, procurorii DIICOT au dispus cercetarea în libertate a nouă tinere, suspectate de săvârşirea infracţiunii de prostituţie. În cauză mai sunt cercetate alte două persoane, care se află încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnate în altă cauză, în anul 2012, pentru trafic de persoane. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de iniţiere, constituire sau aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat trafic de minori şi proxenetism. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.. La acţiune au participat şi luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanţa şi jandarmi.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108