REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PERCHEZIȚII la DENUNȚĂTORUL lui Nicușor Constantinescu, Marian TURBATU

PERCHEZIȚII la DENUNȚĂTORUL lui Nicușor Constantinescu, Marian TURBATU

Replica API 30 noiembrie 2021 | 13:23 9606

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare, în data de 29.11.2021, un număr de 4 mandate de percheziție domiciliară autorizate de judecători din cadrul Curții de Apel Constanța într-o cauză având ca obiect cercetarea unei infracțiuni de delapidare în formă continuată verificată în referire la activitatea unei persoane cu dublă cetățenie română și germană, avocat într-un barou din Germania și complicii săi, cetățeni și rezidenți români.

Au fost descoperite înscrisuri contabile a căror predare se refuzase către instanța de judecată, executorul judecătoresc și experții desemnați de instanță, în cauze care se află pe rolul acestora.

Facem precizarea că orice persoană cercetată penal beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Update:

Persoana în cauză este Marian Turbatu, denunțătorul lui Nicușor Constantinescu în dosarul în care a fosta cuzat de comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Marian Turbatu este român la origini, însă locuiește în Berlin, fiind cetățean german. Turbatu are, împreună cu fratele său, un birou de avocatură în Berlin. Alături de fratele său, Richard Turbatu, și de Hermann Jan Teut (care a preluat acțiunile) şi Ștefan Simon, a înființat, în 2004, SC NEG New Energy Grup. Sediul societății a fost mutat la Constanța în 2006. Însă, pe parcurs au început neînțelegerile dintre asociați, Herman Jan Teut și Ștefan Simion încercând să-i scoată din firmă pe frații Turbatu. Au fost înregistrate pe rolul instanțelor mai multe procese, la mijloc fiind vorba de transferuri bancare suspecte, registre de plăţi şi încasări, contracte ilicite și/sau simulate. Mai exact, Jan Hermann Teut (cetăţean german) a intrat în societatea mai sus menționată prin preluarea părţilor sociale deţinute de Romică Stelian Merăuţă, de 41 de ani, din Ştefăneşti- Argeş). Ulterior, între nemţi au intervenit neînţelegerile, fraţii Turbatu şi Teut dându-se reciproc în judecată.

Marian Turbatu

Totodată, Marian Turbatu controla, alături de fratele său, mai multe firme din Constanţa, precum Romwind, Romwind Internaţional, Energii Alternative, NEG Project One, NEG Project Two etc, prin care dezvoltă proiecte eoliene de sute de milioane de euro în Topraisar, Ciocârlia, Mihai Viteazu sau Beidaud- Tulcea.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adevarat ciamatu mitel e Turnatorul are de dat banii lui Turbatu si spera sal aresteze sa nu faca platile
3
0
Toata lumea stie ca de sifoane se scapa panala urma. El credea ca daca l a sifonat pe porcusor astia ii sunt prieteni.
7
1
Mergeti la bagabontii care au vile cu 5 etaje si limuzine in Cernavoda nu la toti muritorii de rand.Ma ca c pe mine de ras
2
4
Turbat, nebun
3
2
Pe ceamatu mitel denuntatorul sifonul luatil
8
2
Ce mecla are
12
3
hai si la valu lui traian la conacul lui mitroi
19
4
Hai si la Ciamatu dumitrachii din Mihai viteazu luatil ca e paravanul lor
16
1
Nu va pati absolut nimic in final. Stelele sunt fara numar...
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920