REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Percheziţii la domiciliile mai multor afacerişti turci, într-un dosar de evaziune

Percheziţii la domiciliile mai multor afacerişti turci, într-un dosar de evaziune

Replica API 21 martie 2012 | 00:00 118

Marfă adusă de firme-fantomă prin Portul Constanţa

Marfă adusă de firme-fantomă prin Portul Constanţa

În timp ce unii poliţişti din cadrul Poliţiei Port erau săltaţi de DGA, ieri dimineaţă, alţii participau la o acţiune în forţă într-un dosar de evaziune fiscală. Este vorba despre mai mulţi afacerişti turci care introduceau marfă prin Portul Constanţa şi o distribuiau unor firme din ţară, fără a plăti ceva statului.

Astfel, oamenii legii au făcut mai multe percheziţii la depozite de alimente din judeţele Ilfov şi Dâmboviţa şi la sediul social al unor firme din municipiul Bucureşti, într-o operaţiune coordonată de DIICOT, cu sprijinul B.C.C.O. Bucureşti, D.G.I.P.I. şi al Gărzii Financiare. Aceştia au efectuat 11 percheziţii la sedii sociale, depozite şi domiciliile cetăţenilor turci şi angajaţilor acestora de cetăţenie română, suspectaţi că importau, preponderent prin Portul Constanţa, mărfuri din Turcia, Asia de Sud-Est şi America Latină, pe numele unor firme-fantomă. Din port fructele erau transportate cu autocamioane la depozitele altor firme aparţinând membrilor grupului, situate în jurul Capitalei. Membrii grupării înregistrau datele legate de mărfuri în mod fictiv în evidenţele contabile, pentru ca ulterior să le vândă în mod fictiv altor firme, unele de tip fantomă, în scopul creşterii artificiale a preţurilor bunurilor, care erau ulterior comercializate în pieţele bucureştene. Ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate s-a constatat că numai pe numele uneia dintre firmele fantomă au fost operate, în decurs de patru luni, nu mai puţin de 2000 de importuri, iar pe numele celei de-a doua au fost efectuate, în acelaşi interval de timp, 180 de importuri. Patru dintre aceste operaţiuni au constat în transportul a patru vapoare cu banane şi citrice din America de Sud. Anterior percheziţiilor efectuate, poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare au efectuat alte trei descinderi la depozitele unde erau transportate fructele. În urma acestor activităţi au fost confiscate cantităţi importante de fructe. Pe numele a 12 membri ai grupării infracţionale au fost emise mandate de aducere, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614