REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Percheziţii la evazionişti din mai multe judeţe

Percheziţii la evazionişti din mai multe judeţe

Replica API 2 noiembrie 2015 | 00:00 89

13 persoane, reţinute

13 persoane, reţinute

13 persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, au fost reţinute de poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din Călăraşi, în urma unor descinderi efectuate duminică dimineaţă.

Duminică dimineaţă, poliţiştii au descins la locuinţele persoanelor bănuite, din municipiul Bucureşti, din judeţele Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa şi Iaşi, pentru punerea în executare a mandatelor de aducere, emise pe numele lor de Tribunalul Călăraşi. Din cercetări a rezultat că, în perioada 2010 - 2013, acestea, în calitate de administratori şi reprezentanţi legali ai 15 societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate.

Persoanele respective sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii şi servicii, în valoare totală de peste 2,5 milioane de euro. Prejudiciul cauzat prin evaziune fiscală este de 1 milion de euro. Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, bănuiţii ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani.

Aceştia ar fi efectuat transferuri de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat banii prin conturile societăţilor, metodă prin care ar fi fost ascunsă originea ilicită a fondurilor, cauzând un prejudiciu de 2,5 milioane de euro. Pe timpul cercetărilor efectuate în cauză, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor suspecţilor (construcţii şi terenuri) în valoare de aproximativ 1.500.000 lei. În urma probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au emis oronanţe de reţinere pe numele a 13 persoane, dintre care una din judeţul Călăraşi, şapte din judeţul Ilfov, una din Iaşi, câte două persoane din municipiul Bucureşti şi judeţul Ialomiţa.

Acestea au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218