REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PERCHEZIŢII la evazioniştii din Constanţa şi Călăraşi: grupul infracţional organizat făcea comerţ cu deşeuri feroase, prin intermediul mai multor firme fantomă

PERCHEZIŢII la evazioniştii din Constanţa şi Călăraşi: grupul infracţional organizat făcea comerţ cu deşeuri feroase, prin intermediul mai multor firme fantomă

Replica API 12 iunie 2014 | 00:00 155

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 6 percheziţii la sedii de societăţi comerciale şi locuinţe, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare. Percheziţiile au avut loc la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţe de pe raza municipiilor Constanţa şi Călăraşi.

La activităţi au participat şi poliţişti de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Constanţa, precum şi jandarmi.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate echipamente I.T., documente contabile şi 9.900 de lei.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna martie 2013, patru persoane s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, cu scopul de a comite infracţiuni economice.

În fapt, aceştia sunt bănuiţi că ar fi întocmit facturi fictive de vânzare de deşeuri feroase, prin intermediul a opt firme fantomă, din Constanţa şi Ilfov, pentru a putea justifica provenienţa mărfii, care era însuşită din activele unei societăţi comerciale din Călăraşi, cu ajutorul unei alte firme, din Bucureşti.

Banii rezultaţi ar fi fost retraşi ulterior, în numerar, din conturile firmelor fantomă şi reintroduşi în circuite financiare legale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 1,5 milioane de euro.

Au fost aplicate sechestre pe conturile societăţilor şi ale membrilor grupării, pentru recuperarea prejudiciului.

Membrii grupării sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102