REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Percheziţii la Medgidia şi Cuza Vodă: patru persoane sunt suspectate că au participat la jaful cu maşina Poştei

Percheziţii la Medgidia şi Cuza Vodă: patru persoane sunt suspectate că au participat la jaful cu maşina Poştei

Replica API 14 februarie 2014 | 00:00 260

Indivizii sunt căutaţi şi în alte judeţe

Indivizii sunt căutaţi şi în alte judeţe

Mai multe percheziţii domiciliare au avut loc, în dimineaţa de joi, 13 februarie, la Medgidia şi Cuza Vodă. Este vorba despre mai mulţi indivizi, suspectaţi că au participat la jaful din cadrul Poştei din Medgidia. La una dintre locuinţe chiar a fost găsită o parte din bani, respectiv 100 de milioane de lei vechi. Patru indivizi au fost reţinuţi, urmând să se facă propunerile legale. Ei nu-şi recunosc vina, însă oamenii legii îi caută şi pe ceilalţi, existând suspiciunea că au fugit în alte judeţe, precum Călăraşi, Ialomiţa şi Timiş.

Agitaţie la Medgidia! În cursul dimineţii de joi, 13 februarie, au avut loc 18 percheziţii domiciliare, atât în Medgidia, cât şi în Cuza Vodă. Mascaţii au descins în locuinţele unor suspecţi de comiterea furtului din cadrul Poştei din Medgidia. În urma acestora, mai multe persoane au fost audiate, patru fiind reţinute. În plus, într-o locuinţă a fost găsită şi o parte din bani, respectiv 100 de milioane de lei vechi. Ca atare, anchetatorii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub stricta coordonare a procurorului de caz, dar şi poliţiştii din localitate, s-au aflat la Medgidia, desfăşurând activităţi specifice, cei patru suspecţi fiind audiaţi, ulterior reţinuţi, după cum au spus oamenii legii. În funcţie de rezultatele anchetei, se vor face propunerile legale.

"La data de 13.02.2014, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, cu sprijinul IPJ Timiş, IPJ Călăraşi, al Poliţiei Municipiului Medgidia, Detaşamentului 7 Jandarmi Medgidia, al Serviciului Acţiuni Speciale şi SIPI Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz au efectuat 18 percheziţii la domiciliile mai multor persoane suspecte de participare la comiterea furtului de casă de bani din incinta oficiului poştal din zona gării CFR Medgidia, faptă comisă la data de 31.01.2014. Cu această ocazie, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor mai multe sume de bani, un autoturism şi aparatură electronică. Totodată, au fost reţinuţi 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia cu propunere de arestare preventivă", au spus reprezentanţii IPJ Constanţa.

Cei reţinuţi nu recunosc faptul că ar fi participat la furtul din cadrul Poştei, însă cercetările continuă. Reamintim că Poşta din Gara Medgidia a fost prădată vineri, 31 ianuarie. Dispariţia seifului cu bani a fost sesizată dimineaţa, la ora 06.00, când a fost dată alarma. Hoţii au lucrat ca în filme: au intrat în poştă, au luat seiful, l-au aruncat pe geam, l-au recuperat şi s-au suit - culmea! - în maşina poştei şi duşi au fost! Cheile maşinii se aflau chiar pe un birou, prin urmare totul s-a dovedit a fi floare la ureche. Ulterior, autoutilitara Poştei a fost găsită, abandonată la Castelu, însă nici urmă de bani şi de indivizii care au pus la cale întreaga acţiune. Potrivit oamenilor legii, toţi banii din seif au dispărut: iniţial, s-a spus că este vorba de 470.000 de lei, apoi angajaţii Poştei au revenit, spunând că suma se ridică la 250 de mii de lei - fiind vorba despre pensii şi alocaţii care urmau să fie achitate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218