REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Percheziții la o grupare infracțională care ar fi adus un perjudiciu de peste 2 milioane lei

Percheziții la o grupare infracțională care ar fi adus un perjudiciu de peste 2 milioane lei

Replica API 22 iulie 2017 | 13:40 257

Poliţiştii specializaţi în combaterea finanțării terorismului și spălării banilor şi procurorii D.I.I.C.O.T. au probat activitatea infracţională într-un dosar penal în care au fost implicate 2 societăţi comerciale şi membrii unei grupări infracţionale, bănuiţi de infracţiuni de corupţie şi economice.

La data 21 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală efectuează 13 percheziţii.

Sunt vizate sediile unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională și domiciliile membrilor unei grupări infracționale.

Din investigaţii s-a stabilit că, începând cu luna mai 2017, un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălare de bani, ar fi operaționalizat un mecanism de fraudare a unei societăţi comerciale, pentru obţinerea de câştiguri financiare.

Membrii grupului infracțional ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi prezentat la diferite instituții, iar cu sprijinul unor funcționari, ar fi fost modificat acționariatul firmei în cauză și obținerea dreptului de administrare al acesteia.

Totodată, bănuiţii ar fi dispus efectuarea transferului a peste 2.700.000 de lei din contul firmei, către o altă societate controlată de membrii grupării, această sumă fiind ulterior transferată către altă societate.

Astfel, membrii grupului ar fi cauzat un prejudiciu de 2.711.748 de lei.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile și imobile deținute de către membrii grupului infracțional și asupra conturilor persoanelor fizice și juridice implicate.

Vor fi puse în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul B.C.C.O. Constanța și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție București ”Vlad Țepeș”.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spălare de bani, dare de mită, luare de mită și folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367