REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PERCHEZIŢII la persoane care vindeau steroizi şi hormoni de creştere CONTRAFĂCUŢI!

PERCHEZIŢII la persoane care vindeau steroizi şi hormoni de creştere CONTRAFĂCUŢI!

Replica API 15 iunie 2016 | 00:00 247

Vezi despre ce siteu-ri este vorba

Vezi despre ce siteu-ri este vorba

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, la data de 14 iunie anul curent, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comerţ on-line cu medicamente contrafăcute şi evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de 300.000 de euro. Printre siteurile vizate se află şi sportfarma.ro , anabotex.ro, mybulk.ro, anabolicshop.ro, xroidz.ro, roldshop.ro şi anabolix.ro.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, la data de 14 iunie a.c., au efectuat patru percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse şi comercializare de produse alterate. De asemenea, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2016, persoanele bănuite ar fi înfiinţat 10 site-uri web, prin care ar fi promovat şi comercializat către clienţi din România şi din străinătate (Spania, Italia, Belgia, Germania şi Anglia) o gamă largă de medicamente contrafăcute, cum ar fi steroizi anabolizanţi, hormoni şi altele, care prezintă un risc potenţial pentru sănătatea publicului.

Printre acestea se află și sportfarma.ro , anabotex.ro, mybulk.ro, anabolicshop.ro, xroidz.ro, roldshop.ro şi anabolix.ro. Cât despre medicamente, facem mențiunea că este vorba, printre altele, și despre ialis, Viagra, Kamagra, hormoni de creştere pentru copii cu sindromul Turner etc. Produsele originale de acest tip se comercializează numai prin unităţi farmaceutice, nu prin intermediul site-urilor on-line. Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obţinut venituri de peste 1.000.000 de euro, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 300.000 de euro. La acțiune participă și specialişti criminaliști, precum şi luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218