REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PERCHEZIŢII la Poliţia din Corbu: adjunctul şefului de Post a muşamalizat un accident rutier

PERCHEZIŢII la Poliţia din Corbu: adjunctul şefului de Post a muşamalizat un accident rutier

Replica API 19 martie 2015 | 14:09 690

Agentul de Poliţie Cristian Drăgan a ajuns în faţa magistraţilor constănţeni, miercuri, 18 martie, aceştia dispunând ca el să fie arestat la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Din câte se pare, acesta a muşamalizat un accident rutier produs de un individ cercetat încă din anul 2011 pentru conducere fără permis şi autoturism cu numere de înmatriculare false. Ulterior, procurorii au efectuat 5 percheziţii în Corbu, inclusiv la Postul de Poliţie. Însă, în 2011, acelaşi agent de Poliţie era lăudat pentru că a refuzat mita şi a ajutat la organizarea unui flagrant.

Mai exact, agentul Drăgan, adjunctul şefului de Post de la Corbu, ar fi muşamalizat un accident rutier, produs de un individ cerctat cu legea, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu avea nici permis de conducere. Acest lucru s-a întâmplat în noiembrie 2014, după care pe fir au intrat oamenii legii. Astfel, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la data de 19.11.2014, Ion Olteanu a condus autoturismul marca Opel Vectra cu numere de înmatriculare de Bulgaria, în localitatea Corbu, fără a poseda permis de conducere, fiind implicat într-un accident rutier cu autoturismul marca Ford Fiesta, tot cu numere de Bulgaria, condus de Costel Ionuţ Dascălu, accident soldat cu avarierea celor două autoturisme şi distrugerea gardului împrejmuitor al unei curţi. După producerea accidentului, Ionuş Olteanu i-a solicitat sprijinul unui bărbat, respectiv Eugen Simioana, la care presta ocazional diverse munci şi pe care îl lăsase anterior la domiciliu, care a venit de îndată la locul accidentului. La faţa locului a sosit şi poliţistul Cristian Marian Drăgan, din cadrul Postului de Poliţie Corbu, care avea calitatea de organ de cercetare al poliţiei judiciare, dar şi cea de poliţist rutier, având nu numai dreptul, dar şi obligaţia de a constata orice infracţiune şi de a se asigura de respectarea legii, inclusiv a legii privind circulaţia pe drumurile publice. Cu toate acestea, Drăgan, contrar obligaţiilor de serviciu, nu a înregistrat evenimentul rutier şi, împreună cu Eugen Simioana, i-au luat pe cei doi conducători auto de la locului accidentului, împiedicând astfel tragerea la răspundere penală a lui Ion Olteanu, care nu poseda permis de conducere. “În concret, Cristian Marian Drăgan nu a luat măsuri de înregistrare a evenimentului rutier şi a infracţiunii în registrul de lucrări penale al postului de poliţie şi în registrul penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, nu a luat măsuri de informare ierarhică în scris, respectiv nu a întocmit buletinul de eveniment cu privire la infracţiunea constatată pe care să îl înainteze dispeceratului central al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Prin acţiunea inculpaţilor Ion Olteanu şi Costel Ionuţ Dascălu de a pleca de la locului accidentului, fără a se prezenta în faţa organelor de poliţie, aceştia au urmărit totodată să se sustragă de la prelevarea de mostre biologice în scopul stabilirii alcoolemiei. În cursul urmăririi penale, s-a constatat că inculpatul Ion Olteanu era cercetat din anul 2014 într-un alt dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi cu numere false de înmatriculare, aflat în lucru la Postul de Poliţie Corbu”, potrivit procurorilor.

Percheziţii pe raza comunei Corbu, inclusiv la sediul postului de POLIŢIE

Urmărirea penală a fost efectuată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu sprijinul nemijlocit al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, care la data de 17.03.2015, au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare pe raza comunei Corbu, una dintre acestea vizând sediul postului de poliţie comunal. Acţiunea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a avut loc cu sprijinul informativ şi de specialitate al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpatul Cristian Marian Drăgan şi a măsurii controlului judiciar, pe aceeaşi perioadă, faţă de ceilalţi. În cauză, inculpatul Costel Ionuţ Dascălu va fi cercetat în stare de liberate. Împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a formulat contestaţie. Din câte se pare, Cristian Drăgan va fi pus la dispoziţie până la o soluţie definitivă a cauzei, potrivit unor surse din cadrul IPJ Constanţa. Cât despre întâmplarea din 2011, reamintim că ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au prins în flagrant un tânăr în timp ce dădea şpagă poliţiştilor din comuna Corbu. El a fost surprins urmare a unui flagrant organizat tocmai la denunţul poliţiştilor. Este vorba despre agent principal Cristian Drăgan şi agent Alexandru Cocoloş, care nu s-au lăsat momiţi de tânărul care, pentru a nu i se întocmi dosar penal, după ce a fost prins la volanul unei maşini, deşi avea permisul de conducere suspendat, a promis suma de 2.000 de lei. Banii în cauză i-a şi adus, numai că a fost săltat de DGA, şoferul cu permis suspendat fiind cercetat pentru dare de mită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218