REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Percheziţii la Primăria Constanţa

Percheziţii la Primăria Constanţa

Replica API 5 februarie 2015 | 15:35 107

Procurorii DNA fac, joi, 13 percheziţii în Bucureşti, Constanţa şi Cluj, la sediile unor firme, precum şi al unei instituţii publice, surse judiciare afirmând că sunt vizate şi Primăria Constanţa şi SC Soti Cable Neptun, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie comise în perioada 2008-2014.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, au anunţat în această dimineaţă că efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, de serviciu și a unor infracţiuni economice, comise în perioada 2008 - 2014.

"În cursul zilei de 05 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și în județele Constanța și Cluj, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei", au declarat oamenii legii.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

UPDATE:

Radu Mazăre a părăsit sediul Primăriei Constanța, fiind întâmpinat de o femeie în cărucior. Aceasta a dorit să discute cu primarul, a căzut din cărucior, însă a fost ridicată de Mazăre, care a început să plângă.

Primarul Constanței a precizat că este emoționat de afirmațiile femeii și, fiind ziua liberă, se va da cu kaiacul. Totodată, Mazăre a precizat că perchezițiile sunt demarate de DNA București și vizează contractele încheiate de municipalitate cu televiziunea Neptun și cu societatea care a construit în 2007 centrul comercial Maritimo.

Procurorii DNA verifică mai multe documente la sediul Primăriei Constanţa, fiind vorba de contracte de promovare încheiate în perioada 2008-2014 cu o televiziune şi un ziar local. Totodată, procurorii verifică şi contractele încheiate de TV Neptun cu firma de curăţenie a oraşului.

"Astăzi, 5.02.2015, polițiști și jandarmi, sub coordonarea Direcției Naționale Anticorupție, au descins la sediul SC Soti Cable Neptun SRL din Constanța și la studioul acesteia din București, la primele ore ale dimineții. Aceștia au așteptat sosirea reprezentanților societății și au prezentat un mandat de percheziție în temeiul căruia au solicitat contractele încheiate de SC Soti Cable Neptun SRL cu diverși parteneri în perioada 2007 – 2010. Urmare a solicitării polițiștilor din echipa trimisă de DNA, SC Soti Cable Neptun SRL a pus la dispoziție toate actele menționate în mandat. Prin urmare, percheziția a însemnat, în realitate, o acțiune de predare-primire de documente. La sediul societății din București, operațiunea s-a terminat rapid datorită faptului că acolo nu există niciun document din cele solicitate. La sediul din Constanța, perchezițiile au durat câteva ore întrucât polițiștii au solicitat documentele originale și a fost necesară copierea acestora pentru SC Soti Cable Neptun SRL. Mandatul de percheziție a fost încuviințat de judecătorul de drepturi și libertăți de la Secția I Penală a Curții de Apel București, în baza Încheierii nr. 4/P din data de 04 februarie 2015, pronunțată în dosarul nr. 709/2/2015, ca urmare a solicitării transmise cu adresa nr. 964/P/2014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție", susţin reprezentanţii SC Soti Cable Neptun SRL prin intermediul unui comunicat de presă.

Firma care a construit centrul comercial Maritimo, în vizorul DNA

La scurt timp, primarul a ieşit din instituţie, declarând că e liber să plece acasă momentan, motiv pentru care va aface o tură cu caiacul, cu plecare din zona Cazino din Mamaia. „A rămas viceprimarul, şefa de cabinet şi ceilalţi colegi ai mei ca să le predea documentele. Este vorba despre o perioadă destul de îndelungată, vor să ia documentele cu societatea de televiziune la care am fost angajat, de la ziar, cu firma care strânge gunoiul, care are contract, după cum ştiţi, de prin 90 şi ceva. A sunat ofiţerul judiciar la procuror, vor contractele din 2007 încoace. Modalităţile de achiziţie, care au mai fost verificate şi răsverificate şi autorizaţiile de construcţie de la două societăţi. Una este mall-ul de la Maritimo şi cealaltă..., nu s-a construit acolo, nu ştiu”, a spus edilul. Întrebat dacă ştie ce este cu societatea Tripont Invest SRL, acesta a răspuns: „Da, este firma care a construit mall-ul de la Maritimo”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102