REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PERCHEZIŢII la RAJDP Constanţa

PERCHEZIŢII la RAJDP Constanţa

Replica API 21 aprilie 2015 | 20:31 736

Direcţia Naţională Anticorupţie îşi continuă activitatea la malul mării! Astfel, în ziua de marţi, 21 aprilie anul curent, procurorii au efectuat percheziţii la sediul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța, plecând cu o cutie de documente. Din câte se pare, ar fi vorba despre un nou dosar, ancheta fiind în plină desfăşurare. Cert este că oamenii legii au cerut acte legate de mai multe contracte subcomerciale.

Procurorii DNA au efectua percheziţii la sediul RAJDP Constanţa. Cristian Darie, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, că procurorii au solicitat mai multe documente. „Nu știu mai multe. M-a anunțat și pe mine Dragomir (n.red. Cristinel Dragomir, vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJC), că l-a sunat Gâmbuțeanu (n.red. Adrian Gâmbuțeanu, șeful RAJDP). I-a spus că vor să ridice niște documente”. În acest timp, mai mulţi procurori se aflau la sediul Regiei, sosiţi cu un autoturism marca Dacia Duster. În timp ce aşteptau actele, agentul de pază al instituţiei a devenit agitat,interzicând fotografierea clădirii. La scurt timp, oamenii legii au părăsit incinta cu o cutie de documente. Potrivit lui Adrian Gâmbuţeanu, încă şeful RAJDP Constanţa, nu i s-au adus la cunoştinţă prea multe, fiindu-i solicitate doar anumite contracte comerciale.

Menţionăm că Adrian Gâmbuţeanu este deja trimis în judecată de DNA, în două dosare penale, alături de Nicuşor Constantinescu. Unul dintre ele a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, pe 14 noiembrie 2014, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată (4 infracțiuni), constituirea unui grup infracțional organizat. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Constantinescu, Felicia Tăicuţu (director general al Direcției Generale Economico - Financiare din cadrul Consiliului Județean Constanța), Titi Cenuşă (arhitect șef în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Lucrări Publice a Consiliului Județean Constanța), Simion Lucian (șef al Serviciului Utilități Publice din cadrul Consiliului Județean Constanța), Vlăducă Constantin (inginer în cadrul Serviciului Utilități Publice din cadrul Consiliului Județean Constanța), Ene Gică (inginer silvic în cadrul Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța), Coman Victor Aurelian și Popa Daniel Dan (administratori al SC Rom Coman SRL), Darie Ruxandra Luminița (notar public), Onescu Florin Georgel (primar al comunei Lipnița), Țițimeaua Ionuț (director general al Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică din cadrul Consiliului Județean Constanța), SC Stop SRL, Costică Zelcă, Pârvu Tudorel și Gavrilă Dima Bogdan Teoniu (directori generali ai Direcției Buget Finanțe din cadrul Consiliului Județean Constanța). Celălalt dosar a fost înregistrat la Tribunalului Bucureşti, pe 27 mai 2014, unde Gâmbuţeanu este acuzat de 3 infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. În acelaşi dosar apare şi Nicuşor Constantinescu.

Rechizoitoriu 1

Rechizitoriu 2

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920