REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PERCHEZIŢII la traficanţii de droguri, în Constanţa şi Năvodari

PERCHEZIŢII la traficanţii de droguri, în Constanţa şi Năvodari

Replica API 16 octombrie 2015 | 11:44 354

Percheziţii de amploare în Constanţa şi Năvodari la suspecţi de trafic de droguri. În urma celor 18 descinderi, trei persoane au fost reţinute pentru săvârşirea mai multor infracţiuni.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, au organizat şi executat o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri de risc, la data de 15.07.2015. Acţiunea a vizat mai multe persoane din Constanţa care, în perioada iulie - octombrie 2015, s-au implicat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice). În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate 12 grame de substanţă vegetală, 40 grame de substanţă pulverulentă, 3 grindere, un cântar electronic, precum şi alte dispozitive pentru prepararea, porţionarea şi consumul drogurilor. Pe baza analizelor de laborator a substanţelor vegetale şi pulverulente ridicate, s-a constatat că acestea fac parte din categoria drogurilor de risc, respectiv cannabis şi alpha pvp, fiind identificate şi alte substanţe noi cu proprietăţi psihoactive. Cercetările au continuat la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa, unde au fost audiate 15 persoane, iar pe baza probatoriului administrat în cauză, procurorii DIICOT Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a 5 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, 3 dintre aceştia fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Acţiunea a fost sprijinită operativ şi logistic de către Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa, I.P.J. Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul de Acţiuni Speciale, precum şi I.J.J. Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614