REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Percheziţii la Vila Carmen S din Costineşti: ecstasy, cocaină, MDMA, amfetamină şi cannabis

Percheziţii la Vila Carmen S din Costineşti: ecstasy, cocaină, MDMA, amfetamină şi cannabis

Replica API 20 august 2015 | 00:00 977

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională

Percheziţii de amploare! Procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de droguri. În plus, un inculpat, respectiv Cornel Andronic, de 28 de ani, a fost găsit la Costineşti, acesta ţinând drogurile la o pensiune, unde era cazat, fiind vorba despre vila Carmen S, acolo unde oamenii legii au descins. Individul comercializa substanţele pe litoral.

Urmare a informaţiilor obţinute, s-a stabilit că inculpaţii Adrian Lupu, de 31 de ani, şi Aionesei Silviu Alexandru, de 26 de ani, au preocupări legate de distribuirea drogurilor de risc pe raza municipiului Braşov. Din cercetări a rezultat că cei doi se aprovizionau din municipiul Bucureşti cu canabis şi rezină de canabis de la inculpaţii Ionuţ Mihai Nicolau, de 24 de ani, Ion Bogdan Ilie, de 27 de ani, Ionuţ-Eduard Guşe, de 25 de ani, şi Mihai-Alin-Ciprian Damian, de 26 de ani.

Astfel, în data de 30.07.2015, Adrian Lupu a fost prins în flagrant pe raza municipiului Bucureşti, după ce se aprovizionase cu canabis de la Ionuţ-Mihai Nicolau şi Ion-Bogdan Ilie. În cursul aceleiaşi zile şi ultimii doi au fost prinşi în flagrant în timp ce pregăteau noi tranzacţii cu substanţe stupefiante. Au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, fiind descoperite diverse cantităţi de cannabis, rezină de cannabis, cocaină şi pastile de ecstasy. Ulterior, în data de 04.08.2015, au fost efectuate două percheziţii domiciliare în municipiul Braşov la inculpaţii Răzvan Sandu, de 25 de ani, şi Bogdan-Andrei Popescu, de 23 de ani, ambii furnizori de pastile de ecstasy ai lui Adrian Lupu.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate pastile de ecstasy şi canabis. Continuarea cercetărilor a permis identificarea furnizorului ultimilor doi inculpaţi în persoana lui Cornel Andronic, de 28 de ani, stabilindu-se, totodată, că acesta se află la o pensiune în localitatea Costineşti, judeţul Constanţa şi distribuie droguri de risc în cluburi de pe litoral. Ulterior, în data de 13.08.2015 a fost efectuată o percheziţie la „Vila Carmen S” în spaţiul închiriat de Andronic Cornel, fiind identificate diverse cantităţi de pastile de ecstasy, cocaină, MDMA, amfetamină şi cannabis.

Urmărindu-se stabilirea provenienţei tuturor substanţelor stupefiante s-a reuşit şi identificarea unui alt furnizor de cocaină în persoana inculpatului Burdun Alexandru-Silviu (în vârstă de 34 de ani). Acesta a fost depistat în flagrant pe raza municipiului Braşov în data de 14.08.2015, după ce distribuise cannabis către doi consumatori.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în două locaţii ale inculpatului au fost ridicate diverse cantităţi de cocaină, cannabis şi rezină de cannabis. De asemenea, au fost ridicate 21 de bancnote falsificate din cupiura de 50 lei. În cauză, acţiunile operative întreprinse au dus la un număr de 4 constatări de infracţiuni flagrante şi au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare.

Urmare a activităţilor desfăşurate au fost confiscate aproximativ 2 kilograme cannabis, 800 grame rezină de cannabis, 94 pastile ecstasy, 15 grame cocaină, 5 grame MDMA şi 3 grame amfetamină. În dosar au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra sumelor de 38.400 lei, 1.210 euro şi 120 lire sterline, fiind ridicate în vederea confiscării un autovehicul marca Audi A4 şi un autovehicul marca Mercedes C Klasse.

Pentru desfăşurarea activităţilor în Bucureşti şi Costineşti au fost delegaţi lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti şi BCCO Constanţa. Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Braşov, Bucureşti, Constanţa. La realizarea acţiunilor a fost acordat sprijin de către BSIJ Bucureşti şi SAS din cadrul IPJ Braşov.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614