REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Percheziţii şi reţineri la firma lui Stavrositu, unde se făcea contrabandă cu ţigări

Percheziţii şi reţineri la firma lui Stavrositu, unde se făcea contrabandă cu ţigări

Replica API 26 noiembrie 2011 | 00:00 1787

"Filaţi" de câteva luni, de poliţiştii constănţeni

"Filaţi" de câteva luni, de poliţiştii constănţeni

Poliţiştii şi jandarmii constănţeni au acţionat, vineri, în Constanţa şi Medgidia, într-o operaţiune privind combaterea contrabandei cu ţigări, într-o anchetă începută în urmă cu câteva luni. Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Constanţa, şi numeroase echipaje de jandarmi, au efectuat, ieri, mai multe percheziţii în Medgidia şi Constanţa, la sediul şi punctele de lucru ale SC Stavros Grup SRL, aparţinând lui Vasile şi Sirma Stavrositu. Oamenii legii au descoperit, într-un depozit din Medgidia, aparţinând firmei, 123.540 de ţigarete fără timbru, faptă care constituie infracţiune, totodată fiind descoperite şi pachete de ţigări cu timbru, dar fără documente de provenienţă.

În timp ce poliţiştii cotrobăiau la sediul din Medgidia, colegii lor făceau percheziţii la domiciliul afaceriştilor, din Constanţa, în locuinţa acestora şi în garaj. Aici au găsit o altă cantitate de ţigarete de contrabandă, similară celei din Medgidia. Au fost întocmite forme premergătoare urmăririi penale, pentru infracţiunea de evaziune fiscală şi contrabandă, iar una dintre persoane a fost reţinută. Potrivit Registrului Comerţului, SC Stavros Grup SRL a fost înfiinţată în 2002, are un capital social de 200.000 lei, iar obiectul de activitate este "comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun". Firma are două puncte de lucru, unul în Medgidia, unde se află şi sediul societăţii, şi unul în Constanţa. Bilanţul contabil al firmei, aferent anului 2010, indică sume fabuloase, ceea ce ne face să credem că familia Stavrositu nu prea a simţit efectele crizei. Astfel, cifra de afaceri de anul trecut s-a ridicat la 17.514.703 lei, din care s-a obţinut profit brut de 255.779 lei, având un număr de 12 angajaţi. Dacă mai luăm în consideraţie şi faptul că s-au mai ocupat şi de contrabandă de ţigări, după cum se vede în speţa de faţă, ne putem gândi că afacerile clanului Stavrositu chiar sfidează criza economică mondială.

Iată ce spune IPJ

Vineri seară, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a transmis următorul punct de vedere oficial, referitor la descinderi: "Ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în baza informaţiilor furnizate de Direcţia de Operaţiuni Speciale şi sub directa supraveghere a procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, de 54 ani, din Constanţa. Cu această ocazie, în data de 25.11.2011, pe raza municipiilor Constanţa şi Medgidia au fost efectuate nouă percheziţii la domiciliile, punctele de lucru, sediul social şi mijloacele de transport ale unei societăţi comerciale, fiind identificate 123.540 ţigarete netimbrate, sau purtând timbre Ucraina susceptibile a fi contrafăcute, valoarea totală a prejudiciului adus bugetului consolidat al statului fiind de 26.793. Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării, urmând a se stabili toate persoanele implicate în acest caz. Totodată, în urma verificărilor financiar contabile s-a constatat o lipsă în gestiunea societăţii de 150.000 lei. Faţă de cel în cauză s-a luat măsura reţinerii, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, speculă, înşelăciune, deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul României, a produselor accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de ţigarete, colectare deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a mărfurilor ce trebuiau plasate sub un regim vamal, acesta având cunoştinţă că provin din contrabandă".

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369