REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.8° Constanța Sâm., 23 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6495
25.8° Constanța Sâmbătă, 23 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6495

Pericol major de inundații: Ministrul Mediului a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Pericol major de inundații: Ministrul Mediului a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Virgil STOIAN 3 iunie 2023 | 14:12 845

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos a convocat sâmbătă Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU), ca urmare a avertizărilor hidrologilor și meteorologilor privind pericolul de inundații din mai multe zone ale țării.

Pericol major de inundatii: Ministrul Mediului a convocat Comitetul pentru Situatii de UrgentaBarna Tanczos

Ședința a fost organizată ca urmare a avertizărilor meteorologice de tipul cod galben și cod portocaliu transmise de Administrația Națională de Meteorologie (A.N.M), dar și a prognozelor hidrologice realizate de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A).

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos a dispus „intensificarea monitorizării cursurilor de apă și pregătirea, în teren, a formațiilor de intervenție ale Administrațiilor Bazinale de Apă și ale Sistemelor de Gospodărire a Apelor”.

„Populația trebuie să fie atentă la avertizările emise de autorități, iar echipele ANAR trebuie să fie pregătite pentru intervenție, cu mijloace și utilaje. La ora 12.30 vom avea un centralizator care să cuprindă toate echipele și utilajele
pregătite pentru intervenții astfel încât, în fiecare zonă unde pot apărea probleme, să fim pregătiți de acțiune”, a declarat ministrul Mediului, citat de Mediafax.

Autorităților locale li s-a recomandat să respecte indicațiile IGSU și IJSU și să evite activitățile în zona cursurilor de apă aflate în arealul avertizării hidrologice.

Codul galben de inundații este valabil până duminică la miezul nopții, iar cel portocaliu va expira duminică, la ora 14.00. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce, cu probabilitate şi intensitate mai mare, pe unele râuri din judeţele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Olt, au stabilit specialiștii, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Efectul defrisarilor nenorocitilor, jegurilor! Pacat ca nu va afecteaza pe voi, tot omul de rand sufera...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
3746324943
5/49
292427392816
joker
3034728106