REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Pericol pentru cei care locuiesc vizavi de Maritimo! Şoferii ÎI IGNORĂ

Pericol pentru cei care locuiesc vizavi de Maritimo! Şoferii ÎI IGNORĂ

Replica API 25 martie 2017 | 00:00 307

Întotdeauna a existat un conflict “mascat” între șoferi și pietoni! Asta se întâmplă din cauza șoferilor pentru care timpul este prețios și nu dispun de bunăvoința de a le acorda prioritate oamenilor, dar și din cauza pietonilor care se avântă pe treceri fără să se asigure. Totuși, în unele zone destul de aglomerate din punct de vedere al traficului, constănțenii se tem să traverseze strada regulamentar tocmai din cauza mașinilor care nu opresc. Cazul se înregistrează vizavi de centrul comercial VIVO!

Locuitorii blocurilor nou construite vizavi de centrul comercial VIVO!, fostul Maritimo, au ajuns la capătul răbdării. Asta după ce oamenii se plâng de faptul că, nevoiți să traverseze strada, se ocnfruntă deseori cu neglijența din partea șoferilor. “Pentru trecerea de pietoni vis a vis de centrul comercial Maritimo Vivo Constanța, bulevardul Aurel Vlaicu nr.265, nu se poate face nimic cu aceasta? Este o adevărată aventură, un adevărat pericol să treci strada din și spre Maritimo de la cele 5 blocuri nou construite.

Unii șoferi efectiv refuză să oprească”, a sesizat femeia. Mai mult decât atât, marcajele de pe carosabilul din zonă sunt aproape inexistene! “Marcajele stradale nu mai sunt lizibile, unele semne de circulație sunt îndoite, separatoarele de plastic după mijloc (unele) sunt sparte, acroșate de mașini, bumparele de încetinire nu mai sunt „lizibile”.Este o zona în care neacordarea de prioritate pe trecerea de pietoni este frecventă, este la ordinea zilei”, a adăugat constănțeanca.

Ce riscă șoferii care nu acordă prioritate pietonilor? Neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului duce la sancționarea șoferilor cu o amendă în valoare de 140-175 de lei, dar și suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 30 de zile.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai asteptati maimutelor,unde va grabiti ca o frecati toata ziua?
1
0
machedonu' care a construit si vandut apt. in blocurile din camp l-a durut in fund de nefericitii care si-au luat apt. acolo la mare valoare
3
0
...cand scrieti ca amenda pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentara este 140-175 lei? Clasa a 2-a de amenzi, 4-5 punce penalizare, 580-725 lei amenda. Plus suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehiculul pt 30 zile.
6
0
monsieur se scrie monsieur se citeste,iar marcajele ar fi vizibile,n-am vazut nici macar un politai sa citeasca zebra
4
2
Mai faceti un sens giratoriu sa treaca pietonii ce dracu , cel care a construit blocurile nu sa gandit si la locatari? nu le a vandut si dai dracu pe locatari sa ii calce masina , sa le faca pasaj mama lor de investitori imobiliari .
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369