REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PERICOL pentru COPII în Mamaia! Băuturi TOXICE, oferite GRATIS!

PERICOL pentru COPII în Mamaia! Băuturi TOXICE, oferite GRATIS!

Replica API 14 iulie 2017 | 00:00 319

În urma unui control al comisarilor de la Protecția Consumatorului în stațiunea Mamaia, un comerciant a fost prins cu produse expirate și periculoase pentru copii. Produsele erau prezentate ca fiind „fresh-uri naturale”, dar în realitate sucurile erau preparate din concentrate expirate!

„Sunt câteva lucruri foarte importante zic eu pentru a rezuma controlul: la o locație din zona Cazino, pe faleză, un comerciant oferea mostre gratuit din "poțiuni" în principal copiilor, îndemnând totodata părinții să cumpere un produs fresh natural. În depozit nici urmă de fructe, ci doar bidoane "expirate", unele chiar de câteva luni, cu siropuri concentrat cu diverse arome și culori. Pe lângă amenda aferentă, 13.000 lei, punctul de lucru a fost sancționat complementar cu oprirea temporară a prestării de serviciu până la remedierea abaterilor constatate. Aditivul alimentar aflat în compoziția siropului E133. E133 este un aditiv alimentar periculos ce este interzis în peste 10 țări din Uniunea Europeană”, a precizat Paul Anghel, de la ANPC.

„Doza maxima admisă a fost scăzută treptat de la 12.5 mg/kg corp în 1975 la 10 mg în 1985, iar în 2010 la 6 mg. Această scădere s-a datorat noilor studii ce au avut ca scop determinarea efectelor E133 asupra organismului. Albastru briliant devine foarte periculos atunci când este expus la temperaturi ridicate, producând gaze toxice. Poate afecta negativ atenţia şi activitatea copiilor, fapt care trebuie adus la cunoștința părinților la locul de comercializare”, a mai precizat Anghel.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu este deloc de gluma cu alimentatia. Cine incalca regulile cu buna stiinta ar fi normal sa aiba interzis pe viata sa mai aiba afaceri cu produse alimentare si bauturi de orice fel. Otravirea populatiei se poate face uite asa,lent si cu efecte nocive sigure. Nu e nevoie de atentate cu cateva victime,poti nenoroci sute si mii de oameni ,chiar milioane,nevinovati prin alimentatie. Scuze,dar eu consider asta o forma de terorism,chiar daca nu are substrat ideologic,politic si se face strict din lacomia unor scursuri umane.
6
0
pai eu am facut toate vaccinurile posibile la copii. Si acum am accesat toate fondurile de sanatale de la stat. De la autism si pana la hiperbola. Deja am facut 3 vacante in spectru autisms la baile Govora. Daca mai fac si hexazecima la copii, ma du pala la Baile Felix cu cardurile de sanatate.Gandeste-te ce vacante o sa fac cu urmatorii doi copi.
0
3
Pai tampitii de parinti cred ca copiii lor fac cancere, autism si alte boli grave de la vaccinuri- pe care le face tot globul de sute de ani si suntem sanatosi- si nu de la chimicalele si E.urile din sucuri, din dulciuri, din paine, din Mc' . .., din aproape tot ce se vinde ieftin pe piata. Organele de control si cei care permit asa ceva ar trebui sa fie la puscarie. Laboratoarele de analize ar trebui desfiintate
4
2
sa-mi sugi pizda bai omule distrus cu chimicale din tomis 3.....eu dau copiilor mei doar macare de calitate de la tigani care vand in piata...si cand sunt foarte obosita ma duc la kfc si ma mis pe mine de ce mancare de cacat le dau la copii mei...Si daca le e rau de la kfc le bag pe gat coca cola si isi revin. Ca eu sunt bio cu e 200 nou nout si carucior de 3000 de parai. Nicio bagaboanta nu ma intrece.
2
0
Sunt o idioata la fel ca comentariul anterior .
5
0
Eu nu dau la copiii mei decat coca cola si mc donalds...Si sunt foarte sanatosi in afara de cancer.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218