REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PERICOL PENTRU TURIȘTI! Iată ce au descoperit comisarii de la Protecția Consumatorului în Mamaia - VIDEO

PERICOL PENTRU TURIȘTI! Iată ce au descoperit comisarii de la Protecția Consumatorului în Mamaia - VIDEO

Replica API 9 iunie 2017 | 10:43 336

Turiștii care vin la malul mării pentru a petrece vacanțele își pun viața în pericol! Și asta din cauza faptului că agenții economici comercializează produse expirate, care ajung în farfuriile lor. La Autoservirea Parc Nord, aflat în Mamaia, zeci de kilograme de produse expirate au fost descoperite joi, 8 iunie, de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului.

Imaginile cutremurătoare i-au lăsat cu gura căscată pe comisari, care au găsit 76 de kilograme de carne de porc expirată și 46 de kilograme de carne de pasăre fără etichetare care să ateste data expirării, cel mai probabil cu termenul depășit. Asta însumează aproximativ 120 de kilograme de carne care pune în pericol viața turistului care consumă.

Și asta se întâmplă la doar câteva zile după minivacanța de Rusalii, unde stațiunea a fost plină de turiști, mulți alegând autoserviriile pentru prețurile mai mici decât la restaurantele de rând. Activitatea autoservirii Parc Nord din Mamaia a fost suspendată! Patronul afacerii a fost invitat în cursul zilei de vineri, la sediul CJPC. Comisarii au verificat, de asemenea, și bucătăria Hotelului Parc, unde nu au descoperit decât deficiențe mici în blocul alimentar și câteva produse expirate. Agentul economic a fost invitat vineri la sediul CJPC pentru stabilirea sancțiunilor.

"S-a oprit temporar prestarea serviciului de alimentaţie publică la autoservirea „Parc Nord”, din Mamaia. Pe timpul verificărilor au fost constatate 120 kg materii prime cu neconformităţi ce se utilizau în prestarea de servicii de almentatie publică, astfel:

- 74 kg ceafă şi muşchi de porc expirate de peste o lună;

- 46 kg carne de pasăre la care s-a modificat starea termică şi fără să fie însoţită de elemente de identificare şi caracterizare, neputându-se stabili starea de prospeţime, făcând-ul un produs periculos.

Cele 120 kg de materii prime au fost interzise la utilizare în prestarea de servicii.

Graficele de temperatura ale spaţiilor frigorifice nu erau completate la zi.

Administratorul societăţii a fost invitat la sediul CJPC Constanţa în dată de 09.06.2017 în vederea încheierii documentului de control", potrivit CJPC Constanţa.

Claudia CORBU

VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Patronul din Sat Vacanta nu a stiut cum sa negocieze cu echipa de control APC! In prima faza ii lasi sa constate ceva nereguli, apoi le dai de inteles ca esti baiat de baiat, apoi ii faci un semn discret insp Rusu Cristina si totul se rezolva. Dar make a avut arici in buzunare!
0
0
Is protejati lui Palaz de unde credeti k aveau atiiita tipeu sa vinda stricaciuni.
1
0
Trebuie sa fii nebun sa faci vacanta pe litoralul romanesc!
1
0
D- mnule Horia din ,,dragoste pentru Costinesti ''sa veniti si prin statiunea care v-a trezit interes dorind cu orce interes sa ajungeti primarul nostru.Statiunea mult dorita de catre turistii de wekeend au parte de acelasi tratament la autoservirile ,,impinge tava'' dar nici restaurantele nu fac exceptie in special ,,Restaurantul Ardeleanca'' unde stim cu totii cine il administreaza si ce infectie se afla mai ales la bucataria restaurantului.Turistul nu are de unde sa stie ca organele competente au uitat sa mai treaca si pe la acest restaurant mult vestit care functioneaza tot timpul anului .
0
0
Rica ,legea preventiei functioneaza in tarile civilizate si ar trebui sa ne civilizam si noi.Restaurantele trebuie sa aiba categoria afisata.Daca e mizerie mare se opreste activitatea dar daca se poate remedia in 24,48h sau 10 zile e foarte bine .Nu cum spun unii comisari "tot te gasesc cu ceva daca vreau"
0
0
Laca ca scapa cu legea preventiei initiata de PSD ca doar trebuiau si patronii mituiti cu ceva .
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108