REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Pericole pe şoselele Constanţei: minori analfabeţi şi cu antecedente penale, la volan!

Pericole pe şoselele Constanţei: minori analfabeţi şi cu antecedente penale, la volan!

Replica API 11 septembrie 2014 | 00:00 265

Ce au descoperit poliţiştii şi procurorii din Megidia

Ce au descoperit poliţiştii şi procurorii din Megidia

Cotidianul ne prinde, fie că vrem sau nu, şi ne azvârle în trafic. Călătorii cu mijlocul de transport în comun, cu autoturismul personal, nu contează, cert este că devenim colegi şi cu alţi indivizi, participanţi şi ei la trafic. Însă, de câte ori ne-am uitat la un şofer pentru a ne întreba: ascunde ceva? Şi cazurile sunt multe însă, de data aceasta, poliţiştii rutieri din Medgidia au depistat la volan un minor analfabet şi recidivist. Acesta venise tocmai din Mihail Kogălniceanu şi transportase şi minori în maşină. Ancheta a fot preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, individul fiind propus spre arestare.

Lucrătorii Biroului Rutier Medgidia, la data de 9.09.2014, în jurul orei 13.30 au oprit pentru control autoturismul marca Dacia, model 1310, de culoare gri, cu numărul de înmatriculare CT 86 LUC, care se deplasa pe strada Călugăreni, dinspre strada Lupeni către Mehmet Nyazi. La volanul autoturismului a fost identificat Bogdan Mustafa, persoană care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Totodată, în autoturism au fost identificaţi martorii Asan Burlai şi Calu Cadrie precum şi minorii Asan Rubie, de 10 ani, şi un bebeluş de numai 7 luni, Asan Şain. Având în vedere aceste aspecte, persoanele identificate au fost conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat că autoturismul îi aparţine lui Asan Burlai din luna august 2014, când l-a achiziţionat de la o persoană din comuna Mihail Kogălniceanu, fără a întocmi în acest sens documente translative de proprietate. La data de 9 septembrie autoturismul nu era asigurat obligatoriu cu poliţă R.C.A., fiind însă verificat tehnic în termen. Totul a început când Asan Burlai, aflat în Mihail Kogălniceanu, l-a solicitat pe Bogdan Mustafa pentru a-i conduce, pe el şi membrii familiei, cu autoturismul până în municipiul Medgidia. Mustafa Bogdan a fost de acord şi a urcat la volanul autoturismului, deşi era conştient că săvârşeşte o infracţiune. Martorul Asan Burlai a ocupat locul dreapta faţă al autoturismului, iar concubina acestuia, Calu Cadrie pe bancheta spate, împreună cu minorii Asan Rubie şi Asan Şain. În continuare, potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, inculpatul a condus autoturismul Dacia pe drumurile interioare din comuna Mihail Kogălniceanu, pe D.J. 222, în comuna Cuza Vodă, în continuare pe D.J. 222, a traversat D.N. 22C, apoi în interiorul municipiului Medgidia, unde a şi fost oprit de către poliţişti întrucât nu avea cuplată centura de siguranţă. Inculpatul a declarat că nu are asupra sa documentele personale motiv pentru care a fost verificat în bazele de date MAI, stabilindu-se că nu are permis de conducere. Având în vedere vârsta inculpatului şi faptul că este neşcolarizat, acesta nici nu ar fi avut cum să obţină permis de conducere categoria B. În privinţa lui Asan Burlai, el a mărturisit că avea cunoştinţă de vârsta inculpatului şi despre faptul că nu posedă permis de conducere. "Faţă de acesta va fi dispusă o soluţie de disjungere a cauzei în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere", au spus procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

A incendiat o casă în care se aflau copii

Inculpatul Mustafa Bogdan are 17 ani, este neşcolarizat, nu are loc de muncă sau ocupaţie şi este cunoscut cu antecedente penale. Figurează în fişa de cazier judiciar cu condamnări pentru fapte de furt calificat, violare de domiciliu, distrugere prin incendiere. S-a eliberat recent din centrul de detenţie în ziua de 13 mai 2014, cu rest de pedeapsă 29 de zile. Mai exact, una dintre faptele pentru care a fost condamnat a constat în aruncarea unui "coktail Molotov" în locuinţa unei alte persoane în timp ce în interior se aflau inclusiv copii. Acum, individul a condus circa 23 kilometri pe un drum judeţean şi apoi în municipiului Medgidia fără a avea abilităţile necesare ori minime cunoştinţe în domeniul circulaţiei rutiere. A fost propus spre arestare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614