REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Perioadă de foc: Se deschide sezonul furturilor de animale, urmează sărbătorile şi vacanţa de vară

Perioadă de foc: Se deschide sezonul furturilor de animale, urmează sărbătorile şi vacanţa de vară

Replica API 2 aprilie 2014 | 00:00 171

Poliţiştii intră în acţiune

Poliţiştii intră în acţiune

A început numărătoarea inversă până la sosirea sărbătorilor pascale. Şi, dacă majoritatea se gândeşte deja la pregătirile specifice, nu trebuie să uităm şi de cealaltă categorie a populaţiei care alege să-şi îndestuleze masa prin metode neortodoxe. Aici vorbim de furturi, fie că vizate sunt animalele sau alt gen de bunuri. În acest sens, oamenii legii deja au pus la cale un plan, pe care urmează să-l pună în aplicare. Însă, nici bine nu trec sărbătorile de Paşte, că oamenii legii încep acţiunile pentru 1 mai, pentru europarlamentare şi apoi sezonul estival.

"Întotdeauna, în perioada premergătoare sărbătorilor de Paşte, Poliţia cunoaşte nişte activităţi mai deosebite, în sensul că situaţia operativă cunoaşte o altă dinamică. În această perioadă, în primul rând, cresc furturile de animale. E o statistică, ceva specific zonei de sud - est a României. Hoţii nu stau liniştiţi şi aleg, în special, ovinele, bovinele, motiv pentru care poliţiştii din mediul rural vor acţiona mai ales pe timpul nopţii. De asemenea, în această perioadă vom lua nişte măsuri şi în ceea ce înseamnă controalele lucrătorilor de la Ordine Publică la cei care manipulează sume de bani, fac transport bancar pentru că, de regulă, sunt încasări mai mari la unităţile economice, cresc vânzările şi tentaţia hoţilor este una sporită şi trebuie să-i contracarăm", a declarat, pentru "Replica", adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Adrian Rapotan. Tot acesta a menţionat că se va acţiona şi pe linie rutieră, întrucât, în perioada aceasta, deplasările vor fi mult mai intense, motiv pentru care efectivele din stradă vor fi sporite. "De asemenea, la fiecare biserică vom avea un dispozitiv de siguranţă publică, împreună cu principalii noştri colaboratori, cu jandarmii. Nu am avut probleme în anii trecuţi, sperăm să nu avem nici acum. Deja începând de mâine (miercuri - n.r.) vom intra în nişte activităţi specifice", a mai spus Rapotan.

Vama Veche, 2 Mai, Costineşti şi Mamaia, doldora de turişti

Nici bine nu se vor încheia sărbătorile pascale, că oamenii legii vor intra, din nou, în febra acţiunilor. Este vorba despre minivacanţa de 1 mai. "Din datele pe care le avem până în prezent, la Vama Veche şi 2 Mai aproape toate capacităţile de cazare sunt ocupate. De asemenea, la Costineşti şi în staţiunea Mamaia ne aşteptăm să fie foarte aglomerat. Dacă vremea va fi una bună, vom face un fel de preludiu al sezonului estival, vom face o simulare, vom testa capacitatea de reacţie a Poliţiei. Toată lumea vine la 1 mai la distracţie, întrucât aici e un anume specific pe fiecare zonă. Anticipăm o aglomeraţie foarte mare. Nu ne revenim bine din aceste activităţi de Paşte şi de 1 mai, că vine o altă provocare, şi anume alegerile europarlamentare, după care debutăm în sezonul estival. Sunt multe activităţi pe care le avem în derulare. Am elaborat în acest moment un proiect de plan de măsuri care vizează modul nostru de acţiune pe timpul sezonului estival, l-am înaintat la Bucureşti, respectiv la IGPR", a conchis Adrian Rapotan.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218