REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PERIPEȚII pe trenul Mangalia – Iași: mizerie și multă impertinență!

PERIPEȚII pe trenul Mangalia – Iași: mizerie și multă impertinență!

Replica API 11 iulie 2019 | 00:00 295

Mizerie, lene și impertinență, atât la nivelul angajaților CFR cât și al călătorilor. Acestea au fost cuvintele prin care a caracterizat un gălățean călătoria cu trenul, din Gara Barboși, județul Galați la Constanța și retur.

Un gălățean și soția acestuia au venit, pentru o scurtă perioadă, la Costinești, și au ales să călătorească cu trenul. Călătoria s-a dovedit a fi una încărcată de peripeții și neplăceri, după cum a povestit bărbatul pe Facebook.

„Multă mizerie este în CFR. A trebuit să plec în miez de noapte la Costinești, din Gara Barboși, ținta tuturor țânțarilor dresați de administrația gălățeană. Nu era nicio casierie deschisă, iar impegata dormea pe întuneric în cămăruța sa. Aflată la trei metri distanță, o mașină de poliție nu avea ochi pentru un bărbat plin de sânge. Un cuplu cu aceeași destinație cu subsdemnatul cumpărase bilete fără locuri, deși, așa cum ne-am convins în tren, locuri erau berechet.

La întoarcere, șirul necazurilor a continuat, în primul rând cu faptul că în Gara Costinești, casieria se închidea la ora 19,30. O altă impegată impertinentă mi-a indicat să plec peste câmp, la gara din Tabăra Costinești că nu fac decât opt minute.

Cu diabetul ridicat la maximum, am luat-o la picior și peste 28 de minute am ajuns. Evident, era coadă! Cu chiu cu vai am ajuns la ghișeu. Nu mai erau locuri nici măcar în picioare pentru trenul Mangalia – Iași. La nicio clasă.

Se dau telefoane, se intervine, dar calculatorul refuză să dea bilete. Mi se găsesc bilete în cele din urmă, la trenul de la Mangalia la Suceava, cu oprire de peste o oră în Buzău. Cum îmi cedase inima, mă urc în trenul de Iași, pentru a-mi recupera bagajul și soția din cealaltă gară, de unde mă gonise impertinența unei impegate.

Urcă și nevastă-mea într-un tren ocupat până peste cap de tineret imbecilizat. Vorbesc cu conductorul să continuăm drum cu acest tren, dar la Constanța să cobor să pun o viză specială. Dacă eram mai inspirat, coboram și urcam într-un microbuz care ajungea la Galați.

Cu chiu cu vai, după rugăminți insistente, mi se pune viza. Mă urc înapoi în tren și iar dau de lipsa de educație a tineretului bovin, participant la Neversea. Stăm în picoare șase ore, până la Barboși. Prin spatele nostru se plimbă continuu adolescenți amețiți, răzând ca proștii, coborând la fiecare haltă pentru a trage un fum de țigară. Nu-și păstrează locurile, iar când le ceri să stai măcar un minut, îți întind copitele și refuză. Nu ai cu cine negocia.

Ne așezăm pe scara de coborâre, deși riscăm să nu ne mai ridicăm. Încet încet se umplu wc-urile de vomitărurile generației de mâine. Datorită lor și nouă, celor cu părul alb, ne vine aceeași stare. Nimeni nu curăță mizeria din CFR, societate plină de leneși și impertinenți. Cred că nu vor ca totul să decurgă normal. Șefii lor ar cam trebui să îi trimită acasă. Noi i-am trimis în altă parte. Am scris cu furie aceste amintiri, pentru luare aminte a celorlalți români, mai ales gălățeni. Încă mai sunt locuri în origine pentru ceferiștii țării” – este relatarea făcută publică pe rețeaua de socializare de gălățeanul care a trecut printr-o experiență neplăcută.

F.B.

Sursă: Pompiliu Comșa, Facebook

https://www.facebook.com/comsa.pompiliu?__tn__=%2CdCH-R-R&eid=ARAVP-6lmIOuds7QNuMZiazr0UVppoqH9HZLGdpeQFKduCJnozzKYMtyFyZsY7iJDfm-NjMtdFThMm50&hc_ref=ARSgFpu4EM32C8V-TmyYJXQOkV0rYr9jBr_MA8yawXBpKVm5A0wX8_qAxW86vMqeHf4&fref=nf&hc_location=group

GALERIE FOTO. Aşa sunt întâmpinaţi turiştii în sudul litoralului! Gara Mangalia şi halta Neptun, CA DUPĂ BOMBARDAMENT!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti angajatii SNCFR trebuie sa fie la Poarta Alba. Pt cum au distrus calea ferata si tot ce s-a facut pe vremea lui Ceausescu, e putin si inchisoarea.
8
0
Traim intr-o tara de tot rasul. Sunt in trenul IR 1922, care a plecat din Bucuresti la 6.31 si trebuia sa ajunga in Constanta la 9.06. Este ora 11. 10 si Constanta este inca departe. Eu stau cuminte, fierband de nervi dar sunt parinti cu copii care urla. Cine imi plateste ziua de azi ca nu am ajuns la serviciu? Cui ne putem adresa?
11
0
Adica tanarul acela a mers pentru prima oara in viata lui cu trenul? Adica el nu stia care este traditia mostenita de pe vremea cand parintii lui erau tineri ca si el? Pai sa descrii ceva asa de banal ca mizeria si delasarea de la CFR,indolenta politiei,starea de degradare umana si materiala,deja e ceva aiurea. Tinere,mai umbla nitel pe strazi si o sa vezi altele si mai si. Dar umbla atent,ca tara e plina de banditi,de criminali pe bune si o poti pati grav fara ca nici dracu sa te apere,ca politia nu are voie sa faca buba la infractori si nu se apara nici pe ea insasi.Cand te-ai trezit ,tinere
6
0
Ati nimerit in mijlocul ghetoului generatiei actuale. Pe viitor sa va feriti.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614