REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Peripeţiile infractorului din Valu continuă! A ignorat hotărârile judecătorilor şi a fost prins la scurt timp

Peripeţiile infractorului din Valu continuă! A ignorat hotărârile judecătorilor şi a fost prins la scurt timp

Replica API 14 octombrie 2016 | 00:19 237

De la copil problemă, la infractor

De la copil problemă, la infractor

Petcu Anton

Anton Petcu nu se lasă şi pace! Chiar dacă se alesese cu măsura arestului la domiciliu pe timpul cercetărilor, nici că a dat doi bani şi a fost prins „plimbându-se” pe străzi, motiv pentru care procurorii au cerut înlocuirea măsurii cu cea a arestului preventiv. Cât despre trecutul lui Petcu, precizăm că este unul… „tumultos”.

A fost un copil problemă şi apoi a devenit infractor. Când avea 16 ani era dat dispărut de la domiciliu, după care a tot fost implicat în fapte penale. Locuieşte în Valu lui Traian, acolo unde a spart mai multe locuinţe şi a furat din autoturisme, mai multe dosare de cercetare penală fiind întocmite pe numele lui. Pe 25.11.2015 a fost trimis în judecată pentru furt, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanţa, parte vătămată fiind Ramona C. Însă, încă din ianuarie 2016 şi până în iunie, cauza a tot fost amânată din pricina lipsei inculpatului, după care şi a părţii vătămate. Pe 13 iunie, a apărut un apel disperat la Primăria Constanţa, prin care tânărul de numai 21 de ani solicita autortităţilor să-l aducă în ţară întrucât va fi omorât!

„Mă numesc Petcu Anton, născut pe 23.03.1995. Vreau să mă predau pentru infracţiunile care le-am făcut! Sunt într-un centru de imigrări din Anglia. Vă rog, ajutaţi-mă să vin acasă şi să îmi ispăşesc pedeapsa. Nu mai rezist să stau aici, înnebunesc!!! Lumea vrea să mă bată! Aud cum vorbesc despre mine că urmează să mă taie şi să mă trimită pe bucăţi acasă!”, este mesajul lui. Şi, iată că a reuşit să ajungă în Constanţa, iar în iulie şi august a furat din nou. Astfel, în urma cercetărilor efectuate în cazul unor infracţiuni de furt, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 l-au depistat după ce ar fi sustras o bicicletă din scara unui bloc în luna decembrie a anului 2015 iar în vara anului 2016, în iulie şi august, ar fi sustras mai multe bunuri din două autoturisme, dintre care unul cu numere de Galaţi.

Faţă de cel în cauză s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, iar la data de 4.10.2016 a fost prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Însă magistraţii au decis să-l plaseze în arest la domiciliu. Numai că, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Rurale, Postul de Poliţie Valu lui Traian, la data de 12.10.2016, l-au depistat, pe numele căruia Tribunalul Constanţa a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive. El nu a ţinut cont de hotărârile judecătorilor şi se plimba pe străzi. Acum, tânărul a fost introdus în C.R.A.P. Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367