REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Permisul de conducere se va obține mai GREU de către persoanele cu probleme de auz. Care este situația la Constanța

Permisul de conducere se va obține mai GREU de către persoanele cu probleme de auz. Care este situația la Constanța

Replica API 19 decembrie 2018 | 00:00 224

Odată cu demersul Ministerului Sănătății, prin care a trimis un ordin tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică județene, în legătură cu o mai mare atenție la examinarea medicală a persoanelor cu deficiențe auditive, în vederea obținerii permisului de conducere, au apărut și reclamațiile. Momentan, în Constanța nu au fost ivite astfel de probleme. Reprezentanții DSP de malul mării au precizat că au transmis cerințele Ministerului către toate cabinetele avizate.

Ministerul Sănătății a transmis, în vara acestui an, un ordin în legătură cu examinarea medicală a persoanelor cu deficiențe auditive, în vederea obținerii permisului de conducere, în sensul ca examenele medicale să fie efectuate cu mare atenție. Astfel, în țară, mai multe persoane hipoacuzice au precizat că nu li s-au mai înnoit permisele de conducere, chiar dacă sunt șoferi de zeci de ani, iar unele și-au pierdut locurile de muncă. În aceste cazuri s-a autosesizat Avocatul Poporului, care a declanșat o anchetă. Potrivit reprezentanților DSP Constanța, respectivele cerințe au fost transmise către toate cabinetele medicale avizate. ”Noi am trimis către toate cabinetele care efectuează fișa medicală în vederea obținerii permisului de conducere, dar alte responsabilități nu avem. Doar am trimis cuvântul doamnei ministru către cabinete. Este vorba despre faptul că aceste controale trebuie efectuate cu celeritate”, au precizat aceștia. Potrivit Ordinului 1162/2010, permisele de conducere auto pot fi eliberate sau reînnoite pentru candidații sau conducătorii auto din grupa 2 numai cu avizul unei unități de asistență medicală autorizate. Se acordă o atenție deosebită examinării medicale, ținându-se seama de posibilitățile de compensare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am vazut un domn la 70-80 de ani care mergea in baston si abia mergea ...tinandu-se de pereti dupa ce a iesit din farmacie.... si s-a suit la volan. Incredibil. Am avut un soc.
2
2
Cum?Ce zice,ce zice?
1
0
Ar trebui verificati si cei, aparent sanatosi....daca mai dati permise pe chestioanre invatate pe de rost si spaga, va fi jale. Oricum e carnagiu pe strada
1
3
ce vorbiti voi de surzi daca sunt si nevazatori care au carnet
2
3
Sunt persoane cu handicap auditiv care au permis de conducere, ce faceti pentru ele?
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369