REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

PERSOANE EVACUATE de pe o navă, în Portul Constanţa! INCREDIBIL ce se petrece la bord: TRANSFUGII au dat foc într-o cabină! VIDEO

PERSOANE EVACUATE de pe o navă, în Portul Constanţa! INCREDIBIL ce se petrece la bord: TRANSFUGII au dat foc într-o cabină! VIDEO

Replica API 18 noiembrie 2019 | 08:34 952

Situaţie incredibilă în Portul Constanţa, la bordul unei nave!

foto: BalticShipping.com

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea a 6 persoane, aflate pe nava Nordic Barents (pavilion Panama) în Portul Constanţa, la dana 64. O saltea dintr-o cabină a luat foc, iar mai multe persoane s-au intoxicat cu fum. Acestea au fost evacuate şi vor primi îngrijiri medicale.

Au intervenit un echipaj SMURD B, echipajul SMURD C, Autospeciala pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) și o autospecială de stingere.

Ce s-a petrecut de fapt

Situaţia este mai complexă decât ar părea! Nava a sosit duminică 17 noiembrie, în Portul Constanţa, venind din SUA, cu escală din Turcia. În Turcia, la bord au urcat şi 6 transfurgi, se pare algerieni, de care încearcă acum să scape comandantul navei! Numai că autorităţile române nu sunt de acord ca transfugii să fie debarcaţi în Portul Constanţa, aşa că marinarii de la bordul navei i-au izolat pe respectivii într-o cameră. Aici, cei 6 au incendiat o saltea!

Mesajul reprezentanţilor navei, în atenţia autorităţilor române:

"Prin prezenta, în calitate de agenţi şi in numele navei MV Nordic Barents, vă rugăm a lua ăn considerare evacuarea celor 6 transfugi de la bord, pentru siguranţa echipajului navei, conform mesajului de mai jos citat, primit de la comandant".

Good evening to all, 2100 Stowaways broke the cabin door, one escaped and lie on deck claiming ambulance. 6 security men on board. Other stowaways made a fire in a cabin. Crew extinguished fire by hose via window. In case other fire crew can not stop it because cabin is closed. Please consider to evacuate stowaways from ship for safety of crew and ship. Brgds, Capt. Sergey Bykov, Master of M/V Nordic Barents".

Update, ora 23.30:

Doi dintre cei şase transfugi ajung la Spitalul Judeţean Constanţa, întrucât necesită îngrijiri.

Oficial, ce spun poliţiştii de frontieră:

În data de 17.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Panama, sosită în Portul Constanța din direcţia Turcia, având un echipaj format din 22 marinari de naţionalitate filipineză și rusă. Menționam că astăzi (duminică - n.r.), în momentul intrării navei în portul Constanta, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa a fost informat că la bordul navei se află șase pasageri clandestini, fără documente de călătorie. Conform declaraţiilor comandantului navei, cei șase cetăţeni au fost ascunși după ce nava a părăsit portul din Turcia.

Din cercetările efectuate la bordul navei, cele șase persoane sunt originare din Algeria.

Comandantul navei a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 7, alin. 1 şi art.143 pct.1 din OUG 194 /2002, republicată şi modificată de L 157/2011 cu amendă în valoare de 48.000 de lei.

La solicitarea comandantului navei, polițiștii de frontieră din cadrul G.N. Constanța au apelat Serviciul Unic de Urgență 112 în vederea acordării asistenței de specialitate întrucât la bordul navei a luat foc o saltea și persoanele în cauză au inhalat fum. În acest moment, focul a fost stins și persoanele sunt în afara oricărui oricărui pericol.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Postati ca oamenii nu ca animalele, dupa postari sunteti mai rai ca javrele de imigranti ori bolnavi mintali idioti...
0
2
atat a celor "legali" cat si a celor "ilegali"!!! moarte merkel, hitlerista nenorocita!!! sa te cuprinda de tot parkinsonul ala, sa nu poti sa te stergi la cur, nenorocita dracului !!!
2
1
de asta nu va mai angajeaza nimeni bah. Ca aveti gura mare si impresia ca le stiti pe toate. Useristi adevarati! Armatorii n au nevoie de sfaturile voastre ci de oameni cuminti precum filipacii si chinezii!
0
3
Nu-i lasati sa intre in tara. Nu sunt decat paraziti sociali. Mai tarziu vom regreta.
3
1
Trebuiau lasati tiganii sa arda la foc mic in focul pe care l-au dat.Sau sa inoate putin,pina pe la turci.Avem destui,nu ne mai trebuie alti tigani.
1
0
Prietene navigator,nu mai fi asa incisiv!de unde stii tu ca au dormit si nu au facut control?!stii ca astia se ascund oriunde?!stii ca sint in stare sa te omoare!?ai avut transfugi la bord?sau tu esti din ala care stie sacomande doar?voiaje bune!
0
1
Au luat ceva FAST? Cu cat le da?
4
1
Daca comandantul se gindeste la siguranta navei de ce nu a asigurat paza navei si a lasat oamenii sa doarma in cart. Sa si ia inapoi, ca tot pe la turci se intoarce.. E problema lui. La plecare din porturi cu risc se face verificarea completa a navei exact pt transfugi... A dormit, acum s-a trezit! Sa plateasca si cheltuielile de spitalizare, interventie si amenda pt neglijenta la incendiu....
6
1
Datii repede inapoi! Nu avem nevoie de asemenea persoane.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218