REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Persoanele aflate în arestul IPJ primesc 3 mese pe zi şi au diete speciale

Persoanele aflate în arestul IPJ primesc 3 mese pe zi şi au diete speciale

Replica API 12 august 2013 | 00:00 111

Se organizează licitaţie

Se organizează licitaţie

Încalcă legile şi ajung în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Aici, când este ora de vizită, se formează cozi interminabile, unde rudele vin cu sarsanalele pline pentru a aduce "d-ale gurii" persoanelor private de libertate. Însă, cum legea este lege, iar drepturile omului necesită a fi respectate, şi IPJ Constanţa are obligaţia de a asigura trei mese pe zi celor aflaţi în arest. În acest sens, o licitaţie se va organiza în scurt timp, suma maximă pusă la bătaie fiind de 1.028.091 de lei. Mese bine calculate, alimente sănătoase sau diete făcute de medici - aşa sunt trataţi cei aflaţi în arest!

Pe sistemul "trebuie să mai şi mâncăm", o licitaţie este pe cale de a avea loc, prin intermediul căreia Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa urmează să încheie un contract cu o firmă care să asigure hrana pentru persoanele aflate în arest. Denumirea contractului este "Servicii de hrănire a persoanelor private de libertate din arestul IPJ Constanţa", publicat pe 31 iulie anul curent. Data limită de depunere a ofertelor este de 13 septembrie, orele 16.00, urmând ca ofertele să se deschidă pe 16 septembrie, orele 18.00. Licitaţia va fi una deschisă, criteriul de atribuire referindu-se la preţul cel mai scăzut. Suma maximă pusă la bătaie de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa este de 1,028,091.57 de lei. Acordul cadru va fi cu un singur agent economic, pe o perioadă de 36 de luni. Potrivit caietului de sarcini, numărul mediu de meniuri, care au fost servite persoanelor private de libertate din arestul IPJ Constanţa, în perioada 1 iulie 2012 - 30 iunie 2013, este de 52 de meniuri pe zi, însă numărul persoanelor ce urmează a fi hrănite va fi comunicat de IPJ prin note de efective zilnice, până la orele 8.30 dimineaţa pentru ziua următoare. De asemenea, aici sunt prevăzute şi suplimente alimentare, doar în anumite zile, precum 1 ianuarie, prima zi de Paşte, Sfântul Petru şi Pavel, 1 Decembrie şi prima zi de Crăciun. Cât despre meniul zilnic, menţionăm că este vorba de 3 mese pe zi. La micul dejun se vor consuma alimente din categoria: lactate, brânzeturi, biscuiţi şi marmeladă, slănină afumată, ceai etc.. Masa de prânz va cuprinde felul I, respectiv supe, ciorbe, şi felul doi, adică mâncăruri scăzute. Cina va reprezenta 15 % din valoarea calorică a meniului zilei şi va fi constituită din hrană caldă, sub formă de mâncare scăzută.

Diete speciale pentru persoanele cu probleme medicale

Prestatorul de servicii va avea obligaţia de a se supune controlului sanitar şi sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor efectuat de către medicul inspector de stat din reţeaua medicală a MAI, desemnat pentru judeţul Constanţa sau de către orice alt medic inspector de stat din reţeaua MAI. În situaţia în care în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa se află persoane private de libertate ce necesită un regim dietetic, prestatorul are obligaţia de a pregăti separat meniul acestora, pe baza prescripţiilor medicului Centrului Medical Judeţean Constanţa. De asemenea, prestatorul are obligaţia de a respecta normele igienico - sanitare şi sanitar veterinare în procesul de preparare şi manipulare şi transport al alimentelor, iar în cazul în care apar evenimente negative pe linie medicală din pricina alimentelor insalubre, provenite de la prestator (dovedite prin analize de laborator şi anchete epidemiologice efectuate), acesta va fi direct răspunzător pentru situaţia creată şi va suporta toate cheltuielile generate de spitalizare, tratament medical, analize de laborator sau alte investigaţii necesare elucidării cazului. În caietul de sarcini mai este specificat şi modul în care se transportă alimentele, data de valabilitatea, recipientele, toate necesitând a fi impecabile pentru o bună colaborare. Menţionăm că fondurile sunt de la bugetul de stat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367