REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare

Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare

Replica API 2 decembrie 2021 | 00:00 794

Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare, arată o postare pe pagina de Facebook RO Vaccinare. Este permisă vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN mesager, la doza a doua, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca şi care optează pentru schimbarea vaccinului, mai arată sursa citată, scrie stiripesurse.ro.

„Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare! Se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN mesager, la doza a doua, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca şi care optează pentru schimbarea vaccinului. În acest caz nu este nevoie de recomandare medicală specială”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Sursa citată reaminteşte că: „Vaccinarea persoanelor care au trecut prin infecţie cu SARS CoV-2 nu este contraindicată; în aceste situaţii vaccinarea poate fi iniţiată după vindecare. În conformitate cu RCP-ul fiecărui tip de vaccin, intervalul maxim între doza 1 şi doza a-2-a este: -până la 42 de zile pentru vaccinul Moderna; -până la 42 de zile pentru vaccinul Pfizer BioNTech; -până la 12 săptămâni pentru vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca). În situaţia depăşirii intervalelor menţionate, nu se va refuza vaccinarea, aceasta se va face prin prezentare directă într-un centru de vaccinare, fără programare prealabilă”.

De asemenea, dacă o persoană dezvoltă infecţie cu SARS CoV-2 după administrarea dozei 1 de vaccin împotriva COVID–19 aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei iniţiale de vaccinare cu acelaşi produs, adică se va administra doar doza a-2-a.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 este recomandată inclusiv femeilor gravide, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate acum sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor. Oricare dintre vaccinurile COVID-19 care deţin autorizaţie de punere pe piaţă pot fi administrate gravidelor sau femeilor care alăptează”, conchide sursa menţionată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920